SBR, Serviceberichten Aanslag, aangifte doen en de voorlopige aanslag

In dit gedeelte vinden intermediairs informatie over Standard Business Reporting, Serviceberichten Aanslag en Elektronische Kopie Aanslagen, de gegevens van de vooraf ingevulde aangifte, de uitstelregeling en het aanvragen of wijzigen van een voorlopige aanslag.

Standard Business Reporting

Doet u aangifte inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, btw (omzetbelasting), opgaaf intracommunautaire prestaties (ICP) of loonheffingen voor uw klanten met eigen aangifte- of administratiesoftware? Dan moet u deze aangiften en opgaven doen met Standard Business Reporting (SBR). SBR is ook verplicht voor het aanvragen en wijzigen van toeslagen van uw klanten.

Lees verder over...

Serviceberichten Aanslag

U kunt digitaal gegevens krijgen van de aanslagen, kennisgevingen en beschikkingen die wij naar uw klant sturen over de inkomstenbelasting, de vennootschapsbelasting en de btw. Uw klant moet daarvoor toestemming geven. Het origineel sturen wij dan op papier naar uw klant en u krijgt de gegevens digitaal.

Lees verder over...

Gegevens van de vooraf ingevulde aangifte voor intermediairs

U kunt voor het doen van aangifte inkomstenbelasting gebruikmaken van de gegevens van de vooraf ingevulde aangifte. Uw klant moet daarvoor toestemming geven.

Lees verder over...

Uitstel aanvragen voor belastingconsulenten (beconregeling)

Als belastingconsulent kunt u voor meerdere klanten tegelijk uitstel aanvragen voor het doen van aangiften inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Dit kan met de uitstelregeling voor belastingconsulenten (beconregeling).

Lees verder over...

Voorlopige aanslag aanvragen of wijzigen (voor intermediairs)

Heeft uw klant geen voorlopige aanslag ontvangen maar verwacht u dat deze wel belasting moet betalen? Dan kunt u een voorlopige aanslag aanvragen. Ook vindt u hier informatie over het wijzigen van de voorlopige aanslag.

Lees verder over...

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.