Hoe werkt Mijn toeslagen en is het veilig?

Mijn toeslagen is uw persoonlijke omgeving op toeslagen.nl. Met Mijn toeslagen kunt u toeslag aanvragen, uw gegevens bekijken en wijzigingen doorgeven.

Veilig uw toeslagen regelen

Mijn toeslagen is een beveiligde omgeving. Weet u niet zeker of u op de echte ‘Mijn toeslagen’ bent? Check of er een hangslotje staat in de adresbalk of rechtsonder in uw browser. En het webadres moet beginnen met https.

U logt in met uw DigiD

U kunt ook iemand machtigen om uw toeslagen te regelen.

Bent u klaar op Mijn toeslagen? Log dan altijd uit

Zeker als u hebt ingelogd op een computer die niet van uzelf is.

U wordt automatisch uitgelogd als u langer dan 15 minuten niets doet in Mijn toeslagen. Bent u nog bezig met een aanvraag of een wijziging? Dan bent u die gegevens kwijt.

Welke gegevens bewaren wij?

Als u inlogt op Mijn toeslagen, dan houden we bij wat u invult en waarop u klikt. We hebben deze informatie nodig om Mijn toeslagen te verbeteren. Maar we mogen deze gegevens ook gebruiken als dat nodig is om mogelijk misbruik of oneigenlijk gebruik van toeslagen op te sporen.

Wie ziet uw gegevens?

Hebt u een toeslagpartner of huisgenoot? Dan ziet u hun gegevens ook in Mijn toeslagen en andersom. Zo kunt u nakijken of we de juiste informatie gebruiken voor uw toeslag.

Als u geen toeslagpartner of huisgenoot meer hebt, kunt u elkaars gegevens niet meer zien. U kunt nog wel gegevens terugkijken over de periode dat u nog wel elkaars partner of huisgenoot was.

De gegevens van een onderhuurder kunt u niet zien en een onderhuurder kan uw gegevens ook niet zien.

Ziet u iemand die niet op uw adres woont?

Bij ‘Mijn huishouden’ ziet u iedereen die op uw adres staat ingeschreven bij de gemeente. Ziet u iemand die volgens u op niet uw adres woont? Bel dan de BelastingTelefoon.

Problemen met inloggen op Mijn toeslagen?

Lukt het niet in te loggen op Mijn toeslagen? Bekijk wat u kunt doen.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.