Aanmelden of wijzigen beschermingsbewindvoering

Downloaden

Het PDF-bestand kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden bij Adobe. De Belastingdienst is niet verantwoordelijk voor installatie en gebruik van de reader.

Gebruik dit formulier als u beschermingsbewindvoerder bent en u wilt:

  • een correspondentieadres doorgeven
  • een rekeningnummer doorgeven
  • een automatische incasso intrekken
  • het beschermingsbewind beĆ«indigen
  • een overzicht van de openstaande schulden aanvragen
  • uitstel van betaling aanvragen
  • zich aanmelden als beschermingsbewindvoerder

Let op!

Vanaf 21 mei 2018 is het formulier dat u hier kunt downloaden, gewijzigd. Hebt u nog een oude versie van het formulier op uw computer staan, dan kunt u die niet meer gebruiken. Stuur het formulier en de beschikking niet per post, maar in een e-mail naar: beschermingsbewind@belastingdienst.nl. 

Invulinstructie

U kunt dit formulier op uw computer invullen. Hiervoor hebt u Adobe Reader versie 9.0 of hoger nodig. U stuurt het formulier naar onze digitale postbus. Bij sommige vragen moet u een bewijsstuk toevoegen. Scan het bewijsstuk en voeg dit bij. Maak de scan in zwart-wit. Dit neemt minder ruimte in beslag dan een kleurenscan. Stuur alleen bestandsformaten jpg, tif of pdf.

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Lukt het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).  

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.