Aanvraag Vergunning gecertificeerde afzender (tijdelijk)

Met dit formulier vraagt u een 'Vergunning gecertificeerde afzender (tijdelijk)' aan. Met deze vergunning mag u eenmalig accijnsgoederen die in Nederland zijn uitgeslagen tot verbruik, verzenden naar een gecertificeerde geadresseerde in een andere lidstaat van de Europese Unie (EU).

Meer informatie over de 'Vergunning gecertificeerde afzender (tijdelijk)' vindt u in het Informatieblad Vergunning gecertificeerde afzender.

Noodprocedure

Op dit moment wordt er hard gewerkt om EMCS aan te passen aan de nieuwe situatie. Als de nieuwe versie van EMCS nog niet klaar is op 13 februari 2023, moet u gebruikmaken van de noodprocedure. Het Handboek EMCS passen wij hierop aan. Ook bij gebruik van de noodprocedure hebt u een 'Vergunning gecertificeerde afzender' of 'Vergunning gecertificeerde geadresseerde' nodig.

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden op de website van Adobe. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de installatie en het gebruik van de reader. Wanneer u andere software dan de Adobe Reader gebruikt om een formulier op onze website te openen, kunnen er fouten in het formulier ontstaan.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.