Aanvraag Indelingsverzoek

Met dit formulier dient u een indelingsverzoek in. Hebt u twijfels of wilt u zekerheid over de vergunningplicht, ontheffingsplicht of het onder embargo vallen van de uit te voeren goederen? Met dit formulier krijgt u antwoord op de vraag of er beperkende regelgeving geldt voor export van uw goederen.

Let op!

Het kan enkele weken duren voordat u reactie krijgt op uw indelingsverzoek. Het antwoord op uw indelingsverzoek is geen besluit in de vorm van een ontheffing of een vergunning om de goederen te kunnen exporteren. Daarvoor moet u een aparte aanvraag indienen. Het behandelen van uw vergunningaanvraag kan opnieuw enkele weken duren.

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden op de website van Adobe. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de installatie en het gebruik van de reader. Wanneer u andere software dan de Adobe Reader gebruikt om een formulier op onze website te openen, kunnen er fouten in het formulier ontstaan.

Invulinstructie

Vul dit formulier in op uw computer. Hiervoor hebt u Adobe Reader 9.0 of hoger nodig.

Dient u het formulier digitaal in? Dan hoeft u of uw vertegenwoordiger niet te ondertekenen.

Dient u het formulier schriftelijk in? Dan moet u of uw vertegenwoordiger wel ondertekenen.

  • Vul het formulier in.
  • Sla het formulier op en druk het af.
  • Onderteken het formulier.
  • Stuur het formulier naar het adres dat in het formulier staat vermeld.

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Lukt het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.