Aanvraag Registratie elektronisch berichtenverkeer (Douane)

Met dit formulier vraagt u een 'Registratie elektronisch berichtenverkeer' aan.

Met deze registratie mag u digitaal aangifte doen voor verschillende douaneregelingen, en u mag digitaal berichten uitwisselen, bijvoorbeeld via het aangiftesysteem DMS.

Vraag 3 van het formulier is optioneel. Vul verder alle vragen volledig in, anders kunnen we uw aanvraag niet in behandeling nemen. Kies bij vraag 2a ('Naam softwareleverancier') uw antwoord uit de lijst Overzicht softwareontwikkelaars Douane.

Let op!

Met de 'Registratie elektronisch berichtenverkeer' kunt u digitaal aangifte doen. Wilt u aangifte doen voor een douaneregeling waarvoor een vergunning nodig is? Dan hebt u ook een vergunning nodig voor het gebruik van die douaneregeling.

Lees ook de toelichting en algemene voorwaarden bij deze registratie.

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden op de website van Adobe. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de installatie en het gebruik van de reader. Wanneer u andere software dan de Adobe Reader gebruikt om een formulier op onze website te openen, kunnen er fouten in het formulier ontstaan.

Invulinstructie

Vul dit formulier in op uw computer. Hiervoor hebt u Adobe Reader 9.0 of hoger nodig. Daarna:

  • Druk het formulier af.
  • Onderteken het formulier.
  • Stuur het formulier naar het adres dat in het formulier staat vermeld of scan het getekende formulier in en stuur dit naar nhd.vergunningen@douane.nl.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.