ED Uitvoer/Veiligheid Europese Gemeenschap

Gebruikt u de noodprocedure bij een uitvoeraangifte? En verlangt een kantoor van uitgang dat buiten Nederland ligt, een 'Document Veiligheid' (gegevens die nodig zijn op basis van bijlage 30bis TVoCDW)? Gebruik dan de volgende documenten:

  • 'Gecombineerd ED Uitvoer/Veiligheid (ED exemplaar 1,2 en 3)' met eventueel 'Lijst van artikelen ED Uitvoer/Veiligheid', óf
  • naast een Enig Document (ED) als uitvoeraangifte, de opgave van de veiligheidsgegevens in 'Document Veiligheid', eventueel aangevuld met 'Lijst van artikelen - Veiligheid'

Let op!

Gebruik deze documenten alleen als een douanedienst buiten Nederland er om vraagt. Dan kunt u (als aangever) deze documenten downloaden, printen, handmatig invullen en binnen de noodprocedure gebruiken.

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden op de website van Adobe. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de installatie en het gebruik van de reader. Wanneer u andere software dan de Adobe Reader gebruikt om een formulier op onze website te openen, kunnen er fouten in het formulier ontstaan.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.