Formulier Verzoek bijzonder vermogen toeslagen

Downloaden

Het PDF-bestand kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden bij Adobe. De Belastingdienst is niet verantwoordelijk voor installatie en gebruik van de reader.

Als uw vermogen te hoog is, kunt u geen huurtoeslag, zorgtoeslag of kindgebonden budget krijgen. Soms telt een deel van het vermogen niet mee, zoals vermogen van een (pleeg)kind of een speciale uitkering. Met dit formulier kunt u ons vragen dit bijzondere vermogen niet mee te tellen. U kunt dan misschien toch toeslag krijgen.

Gaat het om vermogen van een minderjarig kind? Dan moet duidelijk blijken dat u niet aan dit vermogen kunt komen. Bijvoorbeeld vanwege een zogenoemde BEM-clausule (Belegging Erfenis en andere gelden Minderjarigen).

U hoeft dit formulier maar 1 keer naar ons te sturen. Uw verzoek geldt ook voor de jaren daarna. U kunt het verzoek doen tot 5 jaar nĂ¡ het jaar waar het verzoek over gaat.

Retouradres

Stuur het ingevulde en ondertekende formulier naar:
Belastingdienst/Toeslagen
Postbus 4510
6401 JA  Heerlen

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Lukt het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).  

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.