Standaardformulier publicatieplicht ANBI algemeen

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden op de website van Adobe. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de installatie en het gebruik van de reader. Wanneer u andere software dan de Adobe Reader gebruikt om een formulier op onze website te openen, kunnen er fouten in het formulier ontstaan.

Een algemeen nut beogende instelling (ANBI) moet gegevens publiceren op een eigen website, of op een gemeenschappelijke website van bijvoorbeeld een brancheorganisatie. Grote ANBI's zijn sinds 1 januari 2021 verplicht om standaardformulieren te gebruiken. Hiervoor is dit standaardformulier ontwikkeld.

Soms hebt u een andere variant van het standaardformulier nodig

Is uw organisatie erkend als goed doel door toezichthouder Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF)? Dan kunt u ook het Erkenningspaspoort als standaardformulier gebruiken.

Download het standaardformulier voordat u het invult

Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Link opslaan als...' (deze term kan per browser anders zijn). U kunt de pdf daarna invullen. Hiervoor hebt u Adobe Reader 9.0 of hoger nodig.

U kunt de pdf het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Publiceren

Publiceer het standaardformulier op de website van de ANBI (of een gemeenschappelijke website).

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.