Aanvraag Vergunning toegelaten exporteur (zelf oorsprongsverklaring of factuurverklaring opstellen)

Met dit formulier vraagt u een 'Vergunning toegelaten exporteur' aan.

Met deze vergunning mag u bij uitvoer zogenoemde oorsprongsverklaringen (factuurverklaringen) opstellen. Dat mag met de vergunning voor goederen die van oorsprong uit de Europese Unie komen. Of die van oorsprong uit een ander gebied of land komen (in verband met cumulatie). De verklaringen mag u opnemen op facturen, pakbonnen, afleveringsbonnen en andere handelsdocumenten.

Lees ook de toelichting en algemene voorwaarden bij deze vergunning.

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden op de website van Adobe. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de installatie en het gebruik van de reader. Wanneer u andere software dan de Adobe Reader gebruikt om een formulier op onze website te openen, kunnen er fouten in het formulier ontstaan.

Invulinstructie

Vul dit formulier in op uw computer. Hiervoor hebt u  Adobe Reader 9.0 of hoger nodig. Daarna:

  • Druk het formulier af.
  • Onderteken het formulier.
  • Stuur het formulier naar het adres dat in het formulier staat vermeld.

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Lukt het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.