Verklaring Vernietiging accijns- of verbruiksbelastinggoederen waarover al Nederlandse accijns/verbruiksbelasting is betaald

Met dit formulier meldt u aan de Douane dat u accijnsgoederen of alcoholvrije dranken wilt vernietigen.

In het formulier staat een toelichting. Daarin leest u over de te volgen procedure en aanwijzingen voor het invullen van het formulier.

Wilt u goederen die zich onder douanetoezicht bevinden, vernietigen? Gebruik dan het formulier Verklaring Vernietiging van goederen onder toezicht van de Douane.

E-mailadres of telefoonnummer van de Douane nodig voor een vernietiging? Kijk in het Contactoverzicht te gebruiken bij vernietigingen.

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden op de website van Adobe. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de installatie en het gebruik van de reader. Wanneer u andere software dan de Adobe Reader gebruikt om een formulier op onze website te openen, kunnen er fouten in het formulier ontstaan.

Instructie bij het formulier

 • Is fysiek toezicht door de Douane nodig bij het vernietigen van de goederen? Stel dan in overleg met de Douane eerst de datum en tijd van de vernietiging vast.
 • Vul dit formulier in op uw computer. Hiervoor hebt u Adobe Reader 9.0 of hoger nodig.
 • Druk het formulier af in 3-voud.
 • Onderteken de formulieren.
 • Lever het formulier minimaal 24 uur voor de geplande vernietiging in. Zo kan de Douane bij het vernietigen aanwezig zijn. Bij welk douanekantoor dat moet, hangt af van de plaats waar de goederen zijn.
  • Zijn de goederen op een door de Douane aangewezen of goedgekeurde plaats?
   Dan levert u het formulier in bij het douanekantoor dat controle uitoefent over die aangewezen of goedgekeurde plaats.
  • Zijn de goederen bij een douanekantoor? Dan levert u het formulier in bij dat douanekantoor.

Zie voor de adressen de Kantorenlijst Douane.

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Lukt het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.