Verzoek vooroverleg

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden op de website van Adobe. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de installatie en het gebruik van de reader. Wanneer u andere software dan de Adobe Reader gebruikt om een formulier op onze website te openen, kunnen er fouten in het formulier ontstaan.

Met dit formulier vraagt u om een vooroverleg met de Belastingdienst. Dit overleg kan leiden tot een standpuntbepaling van de Belastingdienst. Of tot een vaststellingsovereenkomst waarin staat hoe het recht in een specifiek geval toegepast wordt.

Lees de checklists

We hebben checklists samengesteld waarin staat welke gegevens u moet vermelden in uw verzoek om vooroverleg:

Let op!

Sinds 15 juli 2019 vervangt 'Verzoek vooroverleg' het 'Aanvraagformulier gezamenlijke taxatie onroerende zaak'. Dit aanvraagformulier nemen wij niet meer in behandeling. Dus als u zekerheid wilt verkrijgen over de waarde van een onroerende zaak, gebruikt u het formulier 'Verzoek vooroverleg' en de Checklist vooroverleg waardering onroerende zaak.

Invulinstructie

Vul dit formulier in op uw computer. Hiervoor hebt u Adobe Reader 9.0 of hoger nodig. Daarna:

  • Druk het formulier af.
  • Onderteken het formulier. Zet ook op alle bijlagen duidelijk uw naam en handtekening.
  • Stuur het formulier naar uw belastingkantoor. Gaat het om erfbelasting of schenkbelasting? Stuur het formulier dan naar het juiste adres:

Erfbelasting
Belastingdienst/Erfbelasting
Postbus 4660
5601 ER Eindhoven

Schenkbelasting
Belastingdienst/Schenkbelasting
Postbus 4670
5601 ER Eindhoven

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Lukt het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.