Verzoek vooroverleg

Downloaden

Het PDF-bestand kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden bij Adobe. De Belastingdienst is niet verantwoordelijk voor installatie en gebruik van de reader.

Met dit formulier vraagt u om een vooroverleg met de Belastingdienst. Dit overleg kan leiden tot een standpuntbepaling van de Belastingdienst. Of tot een vaststellingsovereenkomst waarin staat hoe het recht in een specifiek geval toegepast wordt.

Let op!

Wilt u zekerheid verkrijgen over de waarde van een onroerende zaak? Gebruik ook dan het formulier 'Verzoek vooroverleg'. Dit vervangt sinds 15 juli 2019 het 'aanvraagformulier gezamenlijke taxatie onroerende zaak'. Dit aanvraagformulier nemen wij niet meer in behandeling.


Invulinstructie

Vul dit formulier in op uw computer. Hiervoor hebt u Adobe Reader 9.0 of hoger nodig. Daarna:

  • Druk het formulier af.
  • Onderteken het formulier.
  • Stuur het formulier naar uw belastingkantoor.

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Lukt het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.