Verzoek om een fiscale eenheid vennootschapsbelasting

Als u wilt dat wij een moedermaatschappij met 1 of meer dochtermaatschappijen aanmerken als een fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting, vult u onderstaande formulieren in.

Wilt u een fiscale eenheid vormen tussen zustermaatschappijen die in Nederland zijn gevestigd en waarvan de aandelen in bezit zijn van een maatschappij (topmaatschappij) die in een andere EU-lidstaat is gevestigd? Dan mag u in bepaalde gevallen zelf kiezen welke zustermaatschappij u aanmerkt als moedermaatschappij, en welke als dochtermaatschappij.

Deel A en deel B vult u altijd in. Op deel A vult u de gegevens in van de moedermaatschappij. Op deel B die van de dochtermaatschappij. Voor elke dochtermaatschappij die u wilt opnemen in de fiscale eenheid, vult u een apart exemplaar van deel B in.

Deel C gebruikt u alleen als een dochtermaatschappij al als moedermaatschappij deel uitmaakt van een bestaande fiscale eenheid. Op deel C vult u de gegevens in van de dochtermaatschappijen van die bestaande fiscale eenheid.

Wij beslissen binnen 8 weken op uw verzoek.

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden op de website van Adobe. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de installatie en het gebruik van de reader. Wanneer u andere software dan de Adobe Reader gebruikt om een formulier op onze website te openen, kunnen er fouten in het formulier ontstaan.

Invulinstructie

U kunt deze formulieren op uw computer invullen. Daarna moet u de formulieren afdrukken en ondertekenen.

Retouradres

Stuur de ingevulde en ondertekende formulieren naar het belastingkantoor waaronder de moedermaatschappij valt. Dit kunt u opzoeken met het hulpmiddel Adressen belasting- en douanekantoren

Problemen met invullen?

U kunt de formulieren het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Lukt het niet om een formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.