Aanvragen of wijzigen voorlopige aanslag erfbelasting (pdf)

Met dit formulier kunt u een voorlopige aanslag erfbelasting aanvragen of wijzigen, als u aangifte erfbelasting moet doen. U kunt dan de erfbelasting alvast betalen en daarmee belastingrente beperken of voorkomen.U kunt maximaal 2 keer een voorlopige aanslag erfbelasting aanvragen of wijzigen.

Hoe werkt het?

U kunt de aanvraag doen voor meerdere erfgenamen. Per erfgenaam geeft u aan over welk bedrag u denkt dat erfbelasting moet worden betaald. U kunt ook aangeven naar wie wij de voorlopige aanslagen moeten sturen.

Na ontvangst van uw verzoek om een voorlopige aanslag, krijgt u binnen 8 weken een reactie van ons. U moet het bedrag van de voorlopige aanslag erfbelasting betalen binnen 6 weken nadat u die ontvangen hebt.

Let op!

Hebt u een brief gekregen waarin wij u vragen aangifte erfbelasting te doen? Dan moet u altijd aangifte doen. Ook als u een voorlopige aanslag aanvraagt.

Download het formulier voordat u het invult

Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Link opslaan als...' (deze term kan per browser anders zijn). U kunt de pdf daarna op uw computer invullen. Hiervoor hebt u Adobe Reader 9.0 of hoger nodig. Daarna kunt u het formulier afdrukken, ondertekenen en versturen.

U kunt de pdf het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Retouradres

Stuur het ingevulde formulier naar:

Belastingdienst/kantoor Eindhoven
Antwoordnummer 14660
5600 WK Eindhoven

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden op de website van Adobe. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de installatie en het gebruik van de reader. Wanneer u andere software dan de Adobe Reader gebruikt om een formulier op onze website te openen, kunnen er fouten in het formulier ontstaan.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.