Aanvraag voorlopige aanslag erfbelasting

Downloaden

Het PDF-bestand kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden bij Adobe. De Belastingdienst is niet verantwoordelijk voor installatie en gebruik van de reader.

Met dit formulier kunt u een voorlopige aanslag erfbelasting aanvragen, als u aangifte erfbelasting moet doen. Door het aanvragen van een voorlopige aanslag kunt u de erfbelasting alvast betalen en daarmee belastingrente voorkomen.

Hoe werkt het?

U kunt de aanvraag doen voor meerdere erfgenamen. Per erfgenaam geeft u aan over welk bedrag er vermoedelijk erfbelasting moet worden betaald. U kunt ook aangeven naar wie wij de voorlopige aanslagen moeten sturen.

Na ontvangst van uw verzoek om een voorlopige aanslag, krijgt u binnen 3 weken een reactie van ons. U moet het bedrag van de voorlopige aanslag erfbelasting betalen binnen 6 weken nadat u die ontvangen hebt.

Let op!

Hebt u een brief gekregen waarin wij u vragen aangifte erfbelasting te doen? Dan moet u altijd aangifte doen. Ook als u een voorlopige aanslag aanvraagt.

Download het formulier voordat u het invult

Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Link opslaan als...' (deze term kan per browser anders zijn). U kunt de pdf daarna op uw computer invullen. Hiervoor hebt u Adobe Reader 9.0 of hoger nodig. Daarna kunt u het formulier afdrukken, ondertekenen en versturen.

U kunt de pdf het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Retouradres

Stuur het ingevulde formulier naar:

Belastingdienst/kantoor Eindhoven
Antwoordnummer 14660
5600 WK Eindhoven

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.