Aanvraag vrijstelling bpm bij verhuizing binnen de EU

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden op de website van Adobe. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de installatie en het gebruik van de reader. Wanneer u andere software dan de Adobe Reader gebruikt om een formulier op onze website te openen, kunnen er fouten in het formulier ontstaan.

Voorwaarden

U komt in aanmerking voor verhuisboedelvrijstelling, als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • U verhuist vanuit een ander land van de EU naar Nederland en neemt uw motorrijtuig (personenauto, bestelauto of motor) mee.
  • Dit motorrijtuig hoort bij uw inboedel.
  • U gebruikt dit motorrijtuig voor hetzelfde doel als in het buitenland.
  • U had dit motorrijtuig minimaal 6 maanden in bezit en in gebruik voordat u naar Nederland verhuisde.
  • U had uw normale verblijfplaats minimaal 12 maanden in het buitenland vóór uw verhuizing naar Nederland. In het formulier leest u wat wij bedoelen met uw 'normale verblijfplaats'.

Vraag de verhuisboedelvrijstelling aan binnen 12 maanden na uw verhuizing.

Als u vrijstelling krijgt, mogen ook uw inwonende gezinsleden in Nederland rijden met het motorrijtuig.

Let op!

Hebt u verhuisboedelvrijstelling gekregen? En verkoopt of verhuurt u het motorrijtuig binnen 12 maanden na de ingangsdatum van de vrijstelling? Of leent u het motorrijtuig binnen 12 maanden aan iemand? Dan moet u alsnog bpm betalen.

Invulinstructie

U kunt dit formulier op uw computer invullen. Hiervoor hebt u Adobe Reader 9.0 of hoger nodig. Daarna moet u het formulier afdrukken, ondertekenen en versturen.

Retouradres

Stuur het ingevulde en ondertekende formulier naar:

Belastingdienst
Postbus 4
6400 AA Heerlen

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Lukt het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.