Voorwaarden en aanvraag vrijstelling van belasting voor een motorrijtuig bij tijdelijk verblijf in Nederland

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden op de website van Adobe. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de installatie en het gebruik van de reader. Wanneer u andere software dan de Adobe Reader gebruikt om een formulier op onze website te openen, kunnen er fouten in het formulier ontstaan.

Met dit formulier vraagt u vrijstelling van douanerecht, btw en belasting van personenauto’s en motorrijwielen (bpm) voor een nieuw te kopen personenauto of motor.

Voorwaarden

U komt in aanmerking voor vrijstelling als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • U woont buiten Nederland.
  • U koopt een nieuwe personenauto of motor in Nederland.
  • Na uw verblijf in Nederland neemt u de personenauto of motor definitief mee naar het buitenland, en u laat het motorrijtuig daar registreren.

De vrijstelling geldt niet voor de motorrijtuigenbelasting.

Let op!

Krijgt u vrijstelling? Dan geeft de RDW een kenteken af met een beperkte geldigheidsduur. Gebruikt u of iemand anders het motorrijtuig na afloop van deze geldigheidsduur in Nederland, dan betaalt u alsnog bpm.

Invulinstructie

U kunt dit formulier op uw computer invullen. Hiervoor hebt u Adobe Reader 9.0 of hoger nodig. Daarna moet u het formulier afdrukken, ondertekenen en versturen.

Retouradres

Stuur het ingevulde en ondertekende formulier naar:

Belastingdienst/Kantoor Den Haag
Team IFB, Sector bijzondere kentekenbewijzen
Postbus 30509 
2500 GM Den Haag

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Lukt het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.