Rekening overgangsregeling oldtimers 2024

De rekening over 2024 voor de overgangsregeling voor oldtimers hebben we in november 2023 verstuurd.

Kijk welke situatie voor u geldt.

 • U wilt in 2024 niet, of niet meer gebruikmaken van de overgangsregeling
  Wij hebben u uiterlijk in februari 2024 een rekening gestuurd met het normale tarief voor de motorrijtuigenbelasting. Wilt u in 2024 niet, of niet meer gebruikmaken van de overgangsregeling? Dan hoeft u de rekening voor de overgangsregeling niet te betalen.
 • U wilt wél gebruikmaken van de overgangsregeling
  Dat kan als uw betaling uiterlijk op 31 december 2023 op onze bankrekening stond. U betaalt dan maximaal € 152 motorrijtuigenbelasting over 2024.

  Hebt u te laat betaald? Dan kunt u in 2024 niet gebruikmaken van de overgangsregeling. Wij hebben u begin februari 2024 een rekening gestuurd met het normale tarief voor de motorrijtuigenbelasting.
 • U hebt zich in 2023 aangemeld voor de overgangsregeling in 2024
  Wilt u de overgangsregeling in 2024 voor het eerst gebruiken? En hebt u zich aangemeld in 2023? Dan hebben we u een bevestigingsbrief gestuurd. Daarin staat wanneer wij u de rekening sturen en wanneer u uiterlijk moest betalen.
 • Wanneer kunt u gebruikmaken van de overgangsregeling?
  U kunt gebruikmaken van de overgangsregeling als uw motorrijtuig voor het eerst in gebruik is genomen vóór 1 januari 1988. En als de datum eerste toelating op uw kentekenbewijs nog geen 40 jaar geleden is. Daarnaast moet u voldoen aan de andere voorwaarden. Dat kunt u checken met het hulpmiddel 'Overgangsregeling voor oldtimers'.

  Hulpmiddel 'Overgangsregeling voor oldtimers'

Let op!

Als u gebruikmaakt van de overgangsregeling, dan mag het motorrijtuig in januari, februari en december niet op de openbare weg worden gebruikt of geparkeerd. Anders kunt u een naheffingsaanslag met boete krijgen.

Lees welk tarief u betaalt met de overgangsregeling.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.