Welk tarief betaal ik bij de overgangsregeling voor mijn oldtimer?

Het tijdvak waarover u motorrijtuigenbelasting betaalt bij de overgangsregeling is een kalenderjaar. U betaalt per jaar een kwart van de motorrijtuigenbelasting die u normaal gesproken moet betalen. Om dit bedrag te berekenen, gebruikt u het tarief dat gold op 31 december van het jaar ervoor. Om de motorrijtuigenbelasting voor 2023 te bepalen, rekent u dus uit wat een kwart is van het volledige tarief motorrijtuigenbelasting op 31 december 2022.

Voor de overgangsregeling geldt een maximumtarief per jaar van € 130 voor 2022 en maximaal € 138 voor 2023. U moet betalen voordat het tijdvak begint.

Motorrijtuig gebruiken of parkeren op de openbare weg in januari, februari en december

Als u gebruikmaakt van de overgangsregeling, mag u uw motorrijtuig in januari, februari en december niet op de openbare weg gebruiken of parkeren. Wij controleren dat en kunnen een naheffingsaanslag en een boete opleggen als u toch gebruikmaakt van of parkeert op de openbare weg.

U mag in januari, februari en maart wel naar het keuringsstation rijden voor een APK-keuring. En u mag in die maanden maximaal 2 dagen gebruikmaken van de evenementenregeling.

Wilt u uw motorrijtuig toch op de openbare weg gebruiken of parkeren in januari, februari of december? Dan betaalt u over het hele jaar het normale tarief.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.