Welk tarief betaal ik bij de overgangsregeling voor mijn oldtimer?

Het tijdvak waarover u motorrijtuigenbelasting betaalt bij de overgangsregeling is een kalenderjaar. U betaalt per jaar een kwart van de motorrijtuigenbelasting die u normaal gesproken moet betalen. Om dit bedrag te berekenen, gebruikt u het tarief dat gold op 31 december van het jaar ervoor. Om de motorrijtuigenbelasting voor 2022 te bepalen, rekent u dus uit wat een kwart is van het volledige tarief motorrijtuigenbelasting op 31 december 2021.

Voor de overgangsregeling geldt een maximumtarief per jaar van € 129 voor 2021 en maximaal € 130 voor 2022. U moet betalen voordat het tijdvak begint.

Normale tarief bij gebruik in januari, februari of december

Als u gebruikmaakt van de overgangsregeling, mag u uw motorrijtuig in de maanden januari, februari en december niet op de openbare weg gebruiken of parkeren. In die maanden mag u wel met het motorrijtuig naar het keuringsstation rijden voor een APK-keuring.

Ook kunt u in die maanden maximaal 2 dagen gebruikmaken van de evenementenregeling.

Wilt u uw motorrijtuig toch op de openbare weg gebruiken of parkeren in januari, februari of december? Dan betaalt u over het hele jaar het normale tarief.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.