Een motorrijtuig verkopen

Als u uw motorrijtuig verkoopt, moet u alle delen van uw kentekenbewijs of uw kentekencard (kentekenbewijs in creditcardformaat) kunnen overleggen. Bent u een deel van uw kentekenbewijs kwijt? Vraag dan bij de RDW een kentekencard aan die uw kentekenbewijs vervangt. Pas daarna kunt u uw motorrijtuig overschrijven op een PostNL-kantoor.

Vrijwaringsbewijs

Na de overschrijving van uw motorrijtuig krijgt u een vrijwaringsbewijs. Op dat moment weet de RDW direct dat het motorrijtuig niet langer op uw naam staat. En u kunt met het vrijwaringsbewijs aantonen dat het motorrijtuig niet langer op uw naam staat.

Aan erkend autobedrijf verkopen

Verkoopt u uw motorrijtuig aan een RDW-erkend autobedrijf? Dan ontvangt u van dat bedrijf een vrijwaringsbewijs. U herkent een RDW-erkend bedrijf aan een muurschild met het opschrift 'RDW erkend’. En raamstickers geven aan dat het bedrijf een vrijwaringsbewijs mag afgeven.

Aan particulier verkopen

Verkoopt u uw motorrijtuig aan een particulier? Dan krijgt de koper een vrijwaringsbewijs als het motorrijtuig is overgeschreven op diens naam. De koper moet het vrijwaringsbewijs aan u geven.

Ik heb te veel of te weinig betaald

Hebt u uw motorrijtuig verkocht en hebt u daarvóór een rekening gekregen? Betaal deze dan altijd. De belasting die u te veel hebt betaald vanaf het moment dat het motorrijtuig niet meer op uw naam staat geregistreerd bij de RDW, krijgt u automatisch terug. Dit geldt ook wanneer u via automatische incasso betaalt. Bedragen van € 5 of minder betalen wij niet terug.

Let op!

Maakt u gebruik van de overgangsregeling voor oldtimers? Dan krijgt u geen teruggaaf van belasting bij verkoop van uw oldtimer.

Zie ook

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.