Hoe betaal ik mijn motorrijtuigenbelasting?

U mag kiezen hoe u uw motorrijtuigenbelasting betaalt: via een automatische incasso - u betaalt dan altijd op tijd - of met een rekening.

 • Betalen via automatische incasso

  Dan vergeet u nooit de motorrijtuigenbelasting te betalen. U vraagt een automatische incasso aan met een machtigingsformulier. Maar dat is niet altijd nodig.

  In de volgende situaties hoeft u geen machtigingsformulier aan te vragen

  • U hebt onlangs een motorrijtuig op uw naam gezet én u hebt in het verleden geen machtiging afgegeven voor een automatische incasso motorrijtuigenbelasting. In dat geval krijgt u binnen een aantal weken vanzelf een machtigingsformulier van ons. De rekening(en) voor motorrijtuigenbelasting die u in de tussentijd krijgt, moet u wel betalen. De automatische incasso gaat namelijk pas in na afloop van de tijdvakken waarvoor wij u rekeningen hebben gestuurd.

  • U hebt onlangs een motorrijtuig gekocht en u betaalt al via automatische incasso voor uw vorige motorrijtuig. Dan gaat de automatische incasso vanzelf over op het motorrijtuig dat u hebt gekocht. Er is 1 uitzondering: als u voor uw vorige motorrijtuig een specifieke machtiging hebt afgegeven die alleen voor dát motorrijtuig gold, moet u wél machtigingsformulier bij ons aanvragen.

  Gelden deze situaties niet voor u?

  Vraag dan een machtigingsformulier aan via de BelastingTelefoon Auto: 0800 - 0749. Vul het formulier in en stuur het op. De verwerking van uw machtiging duurt ongeveer 3 weken. U kunt in de tussentijd een rekening motorrijtuigenbelasting krijgen. Die moet u wel betalen. U krijgt een bevestiging als wij uw machtiging hebben verwerkt. En daarna een brief met het bedrag dat we maandelijks rond de 28e van uw rekening afschrijven en vanaf welke maand we dit doen.

  • Betalen met rekening

   Dan betaalt u voor de periode die op uw rekening motorrijtuigenbelasting staat.

   Op de rekening staat:

   • de periode waarover u betaalt
   • het bedrag dat u moet betalen
   • de uiterste betaaldatum

   Betaal uw rekening altijd én op tijd

   Ook al hebt u bijvoorbeeld uw motorrijtuig al verkocht. Dat maakt niet uit - wat u te veel hebt betaald, krijgt u automatisch terug. Behalve als de teruggaaf € 5 of minder is.

   Betaal de rekening motorrijtuigenbelasting dus altijd helemaal. En betaal op tijd. Zo voorkomt u een boete.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.