Zoekhulp betalingskenmerk

Weet u niet meer welk betalingskenmerk bij welk aangifte-, aanslag-, of beschikkingsnummer hoort? Met deze zoekhulp kunt u dat achterhalen.

U hebt het betalingskenmerk nodig bij uw betaling. Zonder dit betalingskenmerk kunnen wij uw betaling niet verwerken.

Wij gaan zorgvuldig om met de gegevens van burgers en bedrijven en met uw privacy. Daarom kunt u met dit hulpmiddel niet (meer) met een betalingskenmerk een aangifte-, aanslag-, of beschikkingsnummer zoeken.

 • Wat hebt u nodig om de zoekhulp te gebruiken?

  Houd uw aangifte-, aanslag- of beschikkingsnummer bij de hand als u een betalingskenmerk wilt weten. Of uw omzetbelasting- of loonheffingennummer.

  Let op!

  Wilt u het betalingskenmerk van de betalingsregeling bijzonder uitstel opzoeken? Dat kan helaas niet in deze zoekhulp. Dit staat in de brief die u van ons hebt gekregen met het vastgestelde termijnbedrag.

  Let op!

  Hebt u de brief 'Herstart terugbetaling te veel ontvangen toeslag' (kenmerk BRT 2022) of 'Betalingsvoorstel te veel ontvangen toeslag' gekregen? En wilt u het betalingskenmerk controleren? Dat kan helaas niet in deze zoekhulp. Meer informatie over deze brieven vindt u op toeslagen.nl/teveelontvangen. U kunt daar ook een belafspraak met ons maken.

 • Betalingskenmerk van een aanslag inkomstenbelasting, bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw) of toeslag ook in Overzicht betalen en ontvangen

  U kunt het betalingskenmerk van uw aanslag inkomstenbelasting, bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw) of terug te betalen toeslag ook vinden in uw 'Overzicht betalen en ontvangen'. Hierin staan al uw aanslagen inkomstenbelasting en bijdragen Zvw die u nog moet betalen. En al uw terug te betalen toeslagen. Mét alle betaalinformatie, zoals het betalingskenmerk.

  Om in te loggen hebt u uw DigiD nodig.

  Inloggen Overzicht betalen en ontvangen

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.