Een motorrijtuig importeren of exporteren

U koopt een motorrijtuig buiten Nederland en voert dit in (import). Of u verkoopt uw motorrijtuig buiten Nederland en voert dit uit (export). Hieronder staat wat u moet doen.

Import

Wilt u een motorijtuig importeren, en is dit geen vrachtauto of autobus? Laat uw motorrijtuig dan eerst keuren of identificeren bij een RDW-keuringsstation. Daarna doet u aangifte bpm.

Koopt u een vrachtauto of autobus in het buitenland? Neem dan contact op met de RDW.

De RDW geeft een kenteken af voor het motorrijtuig dat u gaat importeren. Wij sturen u automatisch een rekening voor de motorrijtuigenbelasting.

Export

Meld bij de RDW eerst uw motorrijtuig aan voor export.

Let op!

Hebt u een rekening gekregen voordat u uw motorrijtuig laat exporteren? Betaal die dan altijd. Als u te veel betaalt vanaf de dag dat de RDW de export heeft geregistreerd, krijgt u dat automatisch terug. Dit geldt ook als u automatisch betaalt. Bedragen van € 5 of minder worden niet terugbetaald.

Hebt u bpm betaald voor het motorrijtuig? Dan kunt u misschien bpm terugkrijgen. Lees wat de voorwaarden zijn bij export van een gebruikt motorrijtuig en wat de voorwaarden zijn bij export van een nieuw of ongebruikt motorrijtuig.

Let op!

Maakt u gebruik van de overgangsregeling voor oldtimers? Dan krijgt u geen teruggaaf van belasting bij export van uw oldtimer.

Zie ook

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.