Stichtingen en verenigingen

Stichtingen en verenigingen kunnen met verschillende belastingen te maken krijgen, zoals btw, loonheffingen en vennootschapsbelasting. Als u bestuurslid van een stichting of vereniging bent, is deze informatie dus van belang voor u.

Stichtingen en verenigingen: belastingplicht

Stichtingen en verenigingen moeten soms ook belasting betalen, net als bedrijven. In dat geval is een stichting of vereniging belastingplichtig.

Lees verder over...

Stichtingen en verenigingen: omzet en btw

Stichtingen en verenigingen kunnen ondernemer zijn voor de btw. Maar dat betekent niet altijd dat u ook btw-aangifte moet doen voor uw stichting of vereniging.

Lees verder over...

Stichtingen en verenigingen: winst en vennootschapsbelasting

Stichtingen en verenigingen zijn belastingplichtig voor de vennootschapsbelasting als zij een onderneming drijven. U betaalt dan vennootschapsbelasting over de winst van uw stichting of vereniging.

Lees verder over...

Stichtingen en verenigingen: vrijwilligers, personeel en loonheffingen

Als uw stichting of vereniging mensen in dienst neemt, moet u aangifte loonheffingen doen. U moet uw stichting of vereniging dan bij ons aanmelden als werkgever. Werken er vrijwilligers voor uw stichting of vereniging? Dan kunt u misschien gebruikmaken van de vrijwilligersregeling. U hoeft dan geen loonaangifte te doen.

Lees verder over...

Stichtingen en verenigingen: giften en erfenissen

Krijgt uw stichting of vereniging een gift of een erfenis? Dan moet u misschien schenkbelasting of erfbelasting betalen.

Lees verder over...

Stichtingen en verenigingen: als er iets verandert

Wat moet u doen als de activiteiten van uw stichting of vereniging veranderen? Of als uw stichting of vereniging wordt opgeheven?

Lees verder over...

Stichtingen en verenigingen: meer informatie

Misschien hebt u vragen of wilt u meer informatie.

Lees verder over...

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.