Overgangsregeling voor oldtimers

Is uw motorrijtuig voor het eerst in gebruik genomen vóór 1 januari 1988? En is de datum 1e toelating nog geen 40 jaar geleden? Dan kunt u misschien gebruikmaken van de overgangsregeling. Uw motorrijtuig komt alleen in aanmerking voor de overgangsregeling, als het gaat om een:

  • personenauto, kampeerauto of bestelauto die alleen bestemd is om op benzine te rijden
  • motor
  • vrachtauto die u niet bedrijfsmatig gebruikt
  • autobus die u niet bedrijfsmatig gebruikt

Let op!

Hebt u een personenauto of bestelauto die niet alleen bestemd is om op benzine te rijden? Dan komt u niet in aanmerking voor de overgangsregeling. U betaalt volledig motorrijtuigenbelasting tot uw auto 40 jaar is.

Let op!

Hebt u een kampeerauto op benzine? Dan komt u in aanmerking voor het bijzonder tarief voor uw kampeerauto. Maar in plaats van het bijzonder tarief kunt u ook meedoen aan de overgangsregeling voor oldtimers. U vraagt de overgangsregeling aan met het formulier Verzoek motorrijtuigenbelasting bijzonder tarief overgangsregeling voor oldtimers.

Hulpmiddel Overgangsregeling voor oldtimers

Ga naar het hulpmiddel Overgangsregeling voor oldtimers en check of u vrijstelling hebt of kunt deelnemen aan de overgangsregeling voor oldtimers.

(Niet langer) gebruikmaken van de overgangsregeling voor oldtimers

Wilt u (niet langer) gebruikmaken van de overgangsregeling? Of voldoet u niet meer aan de voorwaarden en wilt u zich afmelden? Vul dan het formulier Verzoek Motorrijtuigenbelasting Bijzonder tarief overgangsregeling voor oldtimers in. En lees welk tarief

Let op!

Betaalt u nu het normale tarief? Dan gaat de overgangsregeling in op 1 januari van het eerstvolgende kalenderjaar. Tot dat moment betaalt u de normale motorrijtuigenbelasting.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.