Overgangsregeling voor oldtimers

Is uw motorrijtuig voor het eerst in gebruik genomen vóór 1 januari 1988 en is de datum 1e toelating nog geen 40 jaar geleden? Dan kunt u gebruikmaken van de overgangsregeling. Uw motorrijtuig komt alleen in aanmerking voor de overgangsregeling, als het gaat om een:

  • personenauto, kampeerauto of bestelauto die uitsluitend bestemd is om op benzine te rijden
  • motor
  • vrachtauto die u niet bedrijfsmatig gebruikt
  • autobus die u niet bedrijfsmatig gebruikt

Let op!

Hebt u een personenauto of bestelauto die niet uitsluitend bestemd is om op benzine te rijden? Dan komt u niet in aanmerking voor de overgangsregeling. U betaalt volledig motorrijtuigenbelasting tot uw auto 40 jaar is.

Let op!

Hebt u een kampeerauto op benzine, dan komt u in aanmerking voor het bijzonder tarief voor uw kampeerauto. Maar in plaats van het bijzonder tarief kunt u ook deelnemen aan de overgangsregeling voor oldtimers. Vraag de overgangsregeling aan met het formulier Verzoek motorrijtuigenbelasting bijzonder tarief overgangsregeling voor oldtimers.

Rekenhulp overgangsregeling voor oldtimers

Met de rekenhulp Overgangsregeling voor oldtimers ziet u of u in aanmerking komt voor oldtimervrijstelling, of kunt deelnemen aan de overgangsregeling.

(Niet langer) gebruikmaken van de overgangsregeling voor oldtimers

Wilt u (niet langer) gebruikmaken van de overgangsregeling? Of voldoet u niet meer aan de voorwaarden en wilt u zich afmelden? Vul dan het formulier Verzoek motorrijtuigenbelasting bijzonder tarief overgangsregeling voor oldtimers in. En lees welk tarief u betaalt bij de overgangsregeling voor oldtimers.

Let op!

Betaalt u nu het normale tarief? Dan gaat de overgangsregeling in op 1 januari van het eerstvolgende kalenderjaar. Tot dat moment betaalt u dus de normale motorrijtuigenbelasting.

 

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.