Kampeerauto (camper)

Als u aan bepaalde voorwaarden voldoet, kunt u gebruikmaken van een bijzonder tarief. Dit betekent dat u minder motorrijtuigenbelasting betaalt. Het bijzonder tarief wordt verleend onder bepaalde voorwaarden. U vraagt het bijzonder tarief aan met het formulier Verzoek motorrijtuigenbelasting bijzonder tarief. In dit formulier staan ook de voorwaarden voor bijzonder tarief.

Kampeerauto (camper)

Een kampeerauto is voor de motorrijtuigenbelasting een personenauto:

Kampeerautotarief

Voor een kampeerauto is de motorrijtuigenbelasting voor een tijdvak van 3 maanden een kwart van de belasting die u moet betalen voor een personenauto. U betaalt dan het zogenoemde kwarttarief.

Verhuurt u uw kampeerauto bedrijfsmatig? Dan is de motorrijtuigenbelasting voor een tijdvak van 3 maanden de helft van de belasting die u moet betalen voor een personenauto. U betaalt dan het zogenoemde halftarief.

De aantekening 'kampeerauto' op uw kentekenbewijs is niet voldoende om in aanmerking te komen voor het kampeerautotarief. Uw kampeerauto moet ook voldoen aan de inrichtingseisen.

U berekent de motorrijtuigenbelasting met het hulpmiddel Motorrijtuigenbelasting berekenen.

Kampeerautotarief aanvragen

Wilt u in aanmerking komen voor het kampeerautotarief? Dit moet u zélf aanvragen. Vraag het kampeerautotarief aan met het formulier Verzoek motorrijtuigenbelasting bijzonder tarief. Of stuur ons een brief.

Het kampeerautotarief kan ingaan vanaf het begin van het tijdvak waarin uw verzoek binnenkomt. Maar alleen als uw kampeerauto dan al aan de voorwaarden voldoet. Voor eerdere tijdvakken geldt het kampeerautotarief niet: u krijgt het niet met terugwerkende kracht. Vraag het kampeerautotarief dus op tijd aan.

Voldoet uw kampeerauto niet vanaf het begin van het tijdvak aan de voorwaarden? En past u het motorrijtuig in de loop van het tijdvak aan, en voldoet u daardoor aan de voorwaarden voor het kampeerautotarief? Dan kan het kampeerautotarief ingaan vanaf de datum waarop het verzoek bij ons binnenkomt.

Let op!

Bent u sinds 1 januari 2013 of later de houder van de kampeerauto? En betaalde de vorige eigenaar/houder het kampeerautotarief? Dan hoeft u het kampeerautotarief niet aan te vragen. Het kampeerautotarief geldt dan automatisch ook voor u. Als u niet weet of de vorige eigenaar/houder het kampeerautotarief betaalde, bel dan met de BelastingTelefoon Auto.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.