Kampeerauto (camper)

Als u aan bepaalde voorwaarden voldoet, kunt u gebruik maken van een bijzonder tarief. Dit betekent dat u minder motorrijtuigenbelasting betaalt. Het bijzondere tarief wordt verleend onder bepaalde voorwaarden. Hiervoor moet de houder een verzoek indienen. Hierop staan ook de voorwaarden waaraan u moet voldoen.

Kampeerauto (camper)

Een kampeerauto is voor de motorrijtuigenbelasting een personenauto:

Kampeerautotarief

Voor een kampeerauto is de motorrijtuigenbelasting voor een tijdvak van 3 maanden een kwart van de belasting die u moet betalen voor een personenauto.

Verhuurt u uw kampeerauto bedrijfsmatig? Dan is de motorrijtuigenbelasting voor een tijdvak van 3 maanden de helft van de belasting die u moet betalen voor een personenauto. Dit geldt ook als u de kampeerauto tijdelijk op naam van de huurder zet. Dan betaalt de huurder het halftarief.

De aantekening 'kampeerauto' op uw kentekenbewijs of kentekencard is niet voldoende om in aanmerking te komen voor het kampeerautotarief. Uw kampeerauto moet ook voldoen aan de inrichtingseisen.

Wilt u in aanmerking komen voor het kampeerautotarief? Dan moet u een verzoek indienen. Vraag het kampeerautotarief aan met het formulier Verzoek motorrijtuigenbelasting bijzonder tarief.

Let op!

Bent u vanaf 1 januari 2013 of later de houder van de kampeerauto? En betaalde de vorige eigenaar/houder het kampeerautotarief? Dan hoeft u het kampeerautotarief niet aan te vragen. Het kampeerautotarief geldt dan automatisch ook voor u. Als u niet weet of de vorige eigenaar/houder het kampeerautotarief betaalde, bel dan met de BelastingTelefoon Auto.

Hoeveel motorrijtuigenbelasting moet u betalen?

U berekent de motorrijtuigenbelasting die u moet betalen met het hulpmiddel Motorrijtuigenbelasting berekenen.

 

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.