Wanneer moet ik betalen?

U krijgt van ons een brief met het bedrag dat u moet betalen. Daarin staat ook op welke datum het geld op onze rekening moet staan.

Bent u ondernemer? De betaaldatums voor de aangiften btw, loonheffingen en accijns en verbruiksbelasting, vindt u op het tabblad 'Betalingskenmerk' bij Inloggen voor ondernemers.

Inloggen voor ondernemers

Hebt u een voorlopige aanslag over 2023?

De voorlopige aanslag over 2023 mag u in 1 keer betalen, maar dat mag ook in termijnen. Bij ondernemers geldt dit ook voor de voorlopige aanslag vennootschapsbelasting over 2023.

Betaalt u in termijnen? Dan verdeelt u het bedrag in gelijke, maandelijkse termijnen. Op de aanslag staat wanneer uw 1e betaling bij ons binnen moet zijn. Soms verandert uw voorlopige aanslag tijdens het jaar. Moet u meer betalen? Dan staan op uw nieuwe aanslag de nieuwe betaaltermijnen. Gaat u minder betalen? Dan veranderen de termijnen niet. Alleen het maandbedrag wordt anders.

Overmaken kost tijd

Het duurt even voor uw bank het geld op onze rekening stort. Houd hier rekening mee. Zeker als de betaaldatum in het weekend of op een feestdag valt.

Let op!

Te laat betalen kost misschien extra geld. Lees meer op de pagina Ik ben te laat met betalen. Wat nu?

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.