Stel uw vraag op social media

De Belastingdienst en Dienst Toeslagen hebben verschillende social-media-accounts. U kunt ons hier volgen voor handige tips en achtergrondinformatie.

U kunt ook vragen stellen via 1 van deze accounts. We helpen u graag.

Belastingdienst: vragen over inkomstenbelasting of algemene vragen

Facebook

X

Instagram

Mastodon*

Belastingdienst: vragen over een onderneming of bedrijf, of als u een bedrijf wilt starten

Facebook

X

Dienst Toeslagen: vragen over toeslagen of algemene vragen

Facebook

X

Instagram

Online / offline

We zijn online bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.30 uur. En op vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. Natuurlijk kunt u ook een vraag stellen buiten deze tijden om. Dan krijgt u antwoord als we weer online zijn.

Online kanalen voor intermediairs

Behalve bij ons webcareteam, kunt u als intermediair met uw vragen terecht op 2 online forums: Forum Fiscaal Dienstverleners en Forum Salaris.

Gebruik alleen ónze social-media-accounts

De accounts hierboven zijn écht van ons. Onze Belastingdienst-accounts op X hebben een grijs verificatievinkje, wat aangeeft dat het een geverifieerd overheidsaccount is. Gebruik altijd de links op deze pagina, dan weet u zeker dat u uitkomt bij de echte accounts van de Belastingdienst en Dienst Toeslagen.

Deel geen persoonlijke gegevens met ons én anderen

Iedereen kan meelezen. Deel op onze social-media-accounts dus geen persoonlijke gegevens - zoals uw burgerservicenummer (bsn) en bankgegevens. Het webcareteam gebruikt in antwoorden op uw vragen alleen openbare informatie en geeft geen fiscaal advies.

Wij gaan zorgvuldig om met de gegevens van burgers en bedrijven en met uw privacy. We vragen online dan ook niet om persoonlijke gegevens, zoals uw betalingskenmerk of uw bsn. Deze wisselen we alleen uit via betrouwbare en beveiligde omgevingen. Dat betekent dat wij uw berichten op onze sociale kanalen niet kunnen beantwoorden als er persoonlijke gegevens nodig zijn. Dan vragen we u ons te bellen. Op 'Privacy en uw persoonsgegevens' leest u meer over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.

Huisregels

Gedraag u netjes op Facebook, X, Instagram en Mastodon. Heb respect voor elkaar. Als u discriminerende, bedreigende, vulgaire of beledigende taal gebruikt, verbergen of verwijderen wij uw bericht.

Uitgebreide informatie over onze huisregels vindt u bij 'Hoe gaan we met elkaar om?'.

*Pilot Mastodon

Tot eind december 2023 doet het webcareteam van de Belastingdienst een pilot op het social-media-netwerk Mastodon. Mastodon is een gedecentraliseerd netwerk van zelfstandige social-media-servers. Het kenmerkt zich onder andere door onafhankelijkheid, het in eigen beheer hebben van data en het ontbreken van algoritmes.

Op Mastodon beantwoordt de Belastingdienst vragen van burgers en ondernemers.

Wij zijn 1 van de eerste overheidsorganisaties op de nieuwe social-media-server van de Rijksoverheid die gebruik maken van dit netwerk.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.