Toeslagen - wanneer krijg ik mijn geld?

U krijgt uw toeslag de 20e van elke maand, uiterlijk om 24.00 uur 's nachts. Valt de 20e in het weekend of op een feestdag? Dan krijgt u uw geld de 1e werkdag daarna.

Waarom heb ik mijn geld nog niet, maar iemand anders wel?

Het hangt af van uw bank hoe laat de toeslag op uw rekening staat. De ene bank doet langer over een overschrijving dan de andere. Het kan dus voorkomen dat u om 13.00 uur nog geen zorgtoeslag op uw rekening hebt gekregen, maar iemand anders wel.

Ik heb nog niet alle toeslagen gekregen - klopt dat?

Krijgt u meer dan 1 toeslag? Dan kan het zijn dat niet alle toeslagen op hetzelfde moment op uw rekening staan. Maar u krijgt op de uitbetaaldag alle toeslagen. Uiterlijk om 24.00 uur 's nachts.

Wanneer hebben jullie informatie over de betaling?

Wij kunnen u op de dag van de uitbetaling zelf niets vertellen over de betaling. Pas 1 dag later kunnen wij in ons systeem zien of uw toeslagen zijn overgemaakt aan uw bank.

Ik heb toeslag aangevraagd - wanneer krijg ik mijn geld?

Wij doen de 1e uitbetaling nadat u een bericht hebt gekregen over de hoogte van uw toeslag. Dit bericht heet 'voorschotbeschikking'. U krijgt uw voorschotbeschikking in uw Berichtenbox op MijnOverheid. Meestal is dit binnen 5 weken.

Welk bedrag maken jullie aan mij over?

Check in Mijn toeslagen onder 'Uitbetaald' hoeveel geld u per maand, per soort toeslag krijgt.

Let op!

U ziet in Mijn toeslagen onder 'Uitbetaald' níet de toeslag die uw partner krijgt. Voor deze informatie logt uw partner in met de eigen inloggegevens.

Meer informatie

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.