Ik heb toeslag aangevraagd - wanneer hoor ik iets?

U krijgt meestal binnen 5 weken een brief in Mijn toeslagen. Daarin staat de hoogte van uw toeslag. De brief heet ‘Voorschotbeschikking’ en zetten we onder 'Mijn beschikkingen' voor u klaar.

U ontvangt de brief - meestal een paar dagen later - ook in uw Berichtenbox op MijnOverheid.

Tip
Vaak ziet u bij uw aanvraag direct al staan wanneer de voorschotbeschikking voor u klaarstaat. En ook hoeveel toeslag u krijgt en wanneer die wordt uitbetaald. Wilt u dat nog even teruglezen? Ga dan naar Mijn toeslagen, kijk bij 'Toeslagenoverzicht' voor uw jaarbedrag of kies ‘Actuele berekening’ voor het maandbedrag. Dan weet u het meteen.

Nadat de voorschotbeschikking in Mijn toeslagen staat, krijgt u de eerste betaling

U krijgt uw toeslag rond de 20e van de maand uitbetaald. Is het al de 20e geweest? Dan moet u wachten tot de volgende betaaldag.

Krijgt u nog toeslag voor de afgelopen maanden? Deze toeslag krijgt u dan in 1 keer op uw rekening, samen met de eerste betaling.

Ik heb toeslag aangevraagd voor 2021 - wanneer hoor ik iets?

In dit geval duurt het langer voordat u bericht van ons krijgt. Omdat u geen voorschotbeschikking meer krijgt, moet u op de definitieve berekening wachten. Lees meer bij Wanneer krijg ik de definitieve berekening van mijn toeslag?

Inloggen op Mijn toeslagen

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.