Ik heb toeslag aangevraagd - wanneer hoor ik iets?

U krijgt meestal binnen 5 weken bericht over de hoogte van uw toeslag. Soms lukt dat niet, bijvoorbeeld omdat we meer informatie nodig hebben. U hoort dan uiterlijk binnen 13 weken of u toeslag krijgt en hoeveel.

Nadat u bericht hebt gekregen, betalen we uw toeslag uit

Ons bericht heet ‘Voorschotbeschikking’. U krijgt deze beschikking met de post, in uw Berichtenbox op MijnOverheid en in Mijn toeslagen. Daarna betalen we uw toeslag rond de 20e van de maand aan u uit. Is het al de 20e geweest? Dan moet u wachten tot de volgende betaaldag.

Krijgt u nog toeslag voor de afgelopen maanden? Deze toeslag krijgt u dan in 1 keer op uw rekening, samen met de eerste betaling.

Tip

Na uw aanvraag ziet u meestal meteen wanneer u de voorschotbeschikking krijgt. En ook hoeveel toeslag u krijgt en wanneer die wordt uitbetaald. Wilt u dat nog even teruglezen? Ga dan naar Mijn toeslagen en kies het jaar van de toeslag die u hebt aangevraagd.

Inloggen op Mijn toeslagen

Ik heb nog toeslag aangevraagd voor 2023 - wanneer hoor ik iets?

In dit geval duurt het langer voordat u bericht van ons krijgt. Omdat u geen voorschotbeschikking meer krijgt, moet u op de definitieve berekening wachten. Lees meer bij Wanneer krijg ik de definitieve berekening van mijn toeslag?

Hoe werken toeslagen?

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.