Wanneer krijg ik de definitieve berekening van mijn toeslag?

Misschien niet zo snel als u zou willen. Dat komt omdat we pas een goede berekening kunnen maken als we alle gegevens, zoals uw inkomen, binnen hebben.

Kijk bij uw situatie wanneer u de definitieve berekening kunt verwachten:

 • Niemand in uw huishouden doet belastingaangifte

  U krijgt dan de definitieve berekening tussen eind juni en 31 december na afloop van het jaar waarvoor u de toeslag kreeg. Want dan is uw inkomen van dat jaar pas bij ons bekend. De definitieve berekening van 2023 krijgt u dus tussen half juni en 31 december 2024.
 • U of iemand anders in uw huishouden doet belastingaangifte

  In de aangifte staan gegevens die wij nodig hebben voor de definitieve berekening van uw toeslag. U krijgt de definitieve berekening binnen 6 maanden nadat iedereen in uw huishouden die aangifte doet, een belastingaanslag heeft gekregen.

  Soms hebben we meer informatie nodig. Daarover krijgt u een brief van ons. In deze situatie kan het langer duren voordat u de definitieve berekening krijgt. De periode waarin we wachten op uw informatie tellen we op bij de 6 maanden.
 • U of iemand anders in uw huishouden had buitenlands inkomen

  Heeft u of iemand anders in uw huishouden het formulier 'Opgaaf wereldinkomen' in moeten vullen? We sturen dan eerst een beschikking 'Niet in Nederland belastbaar inkomen'. Daarna krijgt u binnen 8 weken de definitieve berekening.

U krijgt de definitieve berekening per post, in uw Berichtenbox op MijnOverheid en in Mijn toeslagen.

Zie ook

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.