Waarom heb ik de definitieve berekening van mijn toeslag nog niet gekregen?

Soms duurt het langer. Dat komt omdat we pas een goede berekening kunnen maken als we alle gegevens, zoals uw inkomen, binnen hebben.

Kijk bij uw situatie wanneer u de definitieve berekening kunt verwachten:

 • Niemand in uw huishouden doet belastingaangifte

  U krijgt dan de definitieve berekening tussen eind juni en 31 december na afloop van het jaar waarvoor u de toeslag kreeg. Want dan is uw inkomen van dat jaar pas bij ons bekend. De definitieve berekening van 2021 krijgt u dus tussen eind juni en 31 december 2022.

  Hebt u de berekening op 31 december nog niet gekregen? Dan hebben we nog steeds niet alle gegevens binnen. U krijgt daar een brief over.
 • U of iemand anders in uw huishouden doet belastingaangifte
  In de aangifte staan gegevens die wij nodig hebben voor de definitieve berekening van uw toeslag. U krijgt de definitieve berekening binnen 6 maanden nadat iedereen in uw huishouden die aangifte doet, een belastingaanslag heeft gekregen.
 • U of iemand anders in uw huishouden had buitenlands inkomen
  Heeft u of iemand anders in uw huishouden het formulier 'Opgaaf wereldinkomen' in moeten vullen? We sturen dan eerst een beschikking 'Niet in Nederland belastbaar inkomen'. Daarna krijgt u binnen 8 weken de definitieve berekening.

Zijn we te laat met uw berekening?

Hebt u nog geen definitieve berekening gekregen en hadden we die u al wel moeten sturen? En hebt u geen bericht gekregen dat u de berekening later krijgt? Dan kunt u ons in gebreke stellen.

Zie ook

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.