Wanneer krijg ik de definitieve berekening van mijn toeslag?

Misschien niet zo snel als u zou willen. Dat komt omdat we pas een goede berekening kunnen maken als we alle gegevens, zoals uw inkomen, binnen hebben.

Kijk bij uw situatie wanneer u de definitieve berekening kunt verwachten:

 • Niemand in uw huishouden doet belastingaangifte

  U krijgt dan de definitieve berekening tussen eind juni en 31 december na afloop van het jaar waarvoor u de toeslag kreeg. Want dan is uw inkomen van dat jaar pas bij ons bekend. De definitieve berekening van 2022 krijgt u dus tussen half juni en 31 december 2023.

  Hebt u de berekening op 31 december nog niet gekregen? Dan hebben we nog steeds niet alle gegevens binnen. U krijgt daar een brief over. Soms hebben we meer informatie van u nodig. Daarover krijgt u ook een brief van ons. U krijgt de definitieve berekening dan binnen 6 maanden nadat we de informatie hebben ontvangen.
 • U of iemand anders in uw huishouden doet belastingaangifte
  In de aangifte staan gegevens die wij nodig hebben voor de definitieve berekening van uw toeslag. U krijgt de definitieve berekening binnen 6 maanden nadat iedereen in uw huishouden die aangifte doet, een belastingaanslag heeft gekregen. Soms hebben we meer informatie nodig. Daarover krijgt u een brief van ons. U krijgt de definitieve berekening dan binnen 6 maanden nadat we de informatie hebben ontvangen.
 • U of iemand anders in uw huishouden had buitenlands inkomen
  Heeft u of iemand anders in uw huishouden het formulier 'Opgaaf wereldinkomen' in moeten vullen? We sturen dan eerst een beschikking 'Niet in Nederland belastbaar inkomen'. Daarna krijgt u binnen 8 weken de definitieve berekening.

U krijgt de definitieve berekening per post, in uw Berichtenbox op MijnOverheid en in Mijn toeslagen.

Zijn we te laat met uw berekening?

Hebt u nog geen definitieve berekening gekregen en hadden we die u al wel moeten sturen? En hebt u ook geen bericht gekregen dat u de berekening later krijgt? Bel dan de BelastingTelefoon. Of u kunt ons in gebreke stellen.

Zie ook

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.