Mijn pakket ligt bij de Douane - waar blijft het?

Hebt u te horen gekregen dat uw pakket bij de Douane ligt? Of vermeldt 'Track en Trace' dat? Meestal is dat niet zo en ligt uw pakket in de loods van de koeriersdienst.

Wij kunnen u jammer genoeg dan ook niet vertellen wanneer u uw pakketje krijgt. Daarvoor moet u bij de klantenservice van uw koeriersdienst zijn.

We leggen hieronder uit hoe het zit.

Komt u er niet zelf uit? Onze virtuele assistent helpt u verder

Ga naar onze virtuele assistent

Uw pakket komt aan in Nederland

Uw pakket komt met het vliegtuig of de boot aan in Nederland. Op het vliegveld of in de haven worden de pakketten verdeeld over de loodsen van de verschillende koeriersdiensten.

Wordt uw pakket vanuit het buitenland verzonden door een internationale koeriersdienst (bijvoorbeeld DHL/TNT)? Dan gaat het naar die koerier. Anders komt het meestal bij PostNL terecht.

Als het goed is, zien wij uw pakket niet

In de meeste gevallen gaat uw pakket vanuit het vliegtuig of de boot rechtstreeks via de koerier naar u. De Douane zit daar niet tussen.

Soms heeft de koeriersdienst een reden om contact met ons op te nemen. Bijvoorbeeld over de omschrijving van de goederen of de inhoud van een pakket. Pas als wij het idee hebben dat het pakket illegale goederen bevat, zoals wapens of drugs, inspecteren wij het. Meestal ter plekke, soms in onze eigen werkruimte.

Hoe werkt uw koeriersdienst?

Alle koeriersdiensten die in Nederland pakketten rondbrengen, werken met de software van de Douane. Als het nodig is, nemen zij namens u contact op met ons. Heeft de koeriersdienst vragen over uw pakket? Dan krijgt u bericht van hen. Totdat het probleem is opgelost, blijft het pakket in de loods van de koerier.

Hebt u op uw beurt een vraag over uw pakket, dan is het de koeriersdienst die daar antwoord op kan geven.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.