Mijn kind wordt 4 - verandert er nu iets voor de kinderopvangtoeslag?

Gefeliciteerd met de 4e verjaardag van uw kind!

Als uw kind 4 wordt, verandert er het een en ander, ook voor de kinderopvangtoeslag. Waarschijnlijk gaat uw kind binnenkort naar de basisschool. Spannend, zeker als het uw 1e kind is. Uw kind verlaat dan ook de dagopvang. En gaat misschien naar de buitenschoolse opvang (bso). Welke wijzigingen u door moet geven, en wanneer, hangt af van uw situatie:

  • Mijn kind gaat meteen naar de bso

    Gaat uw 4-jarige meteen naar de bso? Zodra uw kind naar de basisschool gaat, krijgt u een nieuw opvangcontract. Uw kind kan dan alleen nog buitenschoolse opvang krijgen. En geen dagopvang meer. Geef de gegevens uit het nieuwe contract van uw kindercentrum of gastouderbureau aan ons door.

  • Mijn kind gaat na de vakantie naar de bso
    Het kan zijn dat uw kind 4 wordt maar niet meteen naar de basisschool gaat. Bijvoorbeeld omdat er nog een vakantie tussen zit. In dat geval kan uw kind de hele zomervakantie nog naar het kinderdagverblijf. En hoeft u nog niks door te geven. Uw kind kan ook nog naar de dagopvang als hij bijvoorbeeld al 1 dag in de week naar de basisschool gaat om te wennen. Zodra uw kind wél naar de bso gaat, moet u dat aan ons doorgeven.

Geef de veranderingen aan ons door. Hoe? U kiest zelf wat u prettig vindt

Tip
Pak het opvangcontract erbij. Hierin staan de gegevens die u nodig hebt.

Tussenschoolse opvang (tso)

Het is wel goed om te weten dat u geen toeslag kunt krijgen voor opvang tussen de middag.

Hoe geef ik de wijziging door?

Gaat uw kind naar de bso? Kies dan bij ‘Er verandert iets in de kinderopvang’ voor ‘Mijn kind gaat naar een nieuwe kinderopvang’. Kies dit ook als uw kind bij hetzelfde centrum van de dagopvang naar de bso gaat. Want ook dan moet u nieuwe opvanggegevens invullen.

Wat verandert er verder?

Als uw kind naar de basisschool gaat, hebt u misschien minder opvanguren nodig. U hebt dan ook minder opvangkosten. Dat is fijn. Bent u benieuwd hoeveel toeslag u krijgt als uw kind naar de bso gaat? Maak een proefberekening en u weet het.

Moet ik nog meer doen?

Nee. Alleen als er iets verandert.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.