Mijn kind wordt 4 - verandert er nu iets voor de kinderopvangtoeslag?

Gefeliciteerd met de 4e verjaardag van uw kind!

Als uw kind 4 wordt, verandert er het een en ander, ook voor de kinderopvangtoeslag. Waarschijnlijk gaat uw kind binnenkort naar de basisschool. Spannend, zeker als het uw 1e kind is. Uw kind verlaat dan ook de dagopvang. En gaat misschien naar de buitenschoolse opvang (bso). Welke wijzigingen u door moet geven, en wanneer, hangt af van uw situatie.

Kies uw situatie

  • Mijn kind gaat meteen naar de bso

    Gaat uw 4-jarige meteen naar de bso? Zodra uw kind naar de basisschool gaat, krijgt u een nieuw opvangcontract. U kunt dan alleen nog toeslag krijgen voor de buitenschoolse opvang. En niet meer voor de dagopvang. Geef de gegevens uit het nieuwe contract van de opvang aan ons door, ook als uw kind naar de bso gaat bij dezelfde opvang. Vergeet niet de toeslag voor de dagopvang stop te zetten.

  • Mijn kind gaat na de vakantie naar de bso

    Het kan zijn dat uw kind 4 wordt maar niet meteen naar de basisschool gaat. Bijvoorbeeld omdat er nog een vakantie tussen zit. Als uw kind in de zomervakantie nog naar het kinderdagverblijf gaat, dan kunt u daar gewoon toeslag voor krijgen. En hoeft u nog niks door te geven.

    Is uw kind aan het wennen op de basisschool? Bijvoorbeeld 1 dag in de week? En gaat die nog niet naar de bso? Dan kunt u nog toeslag krijgen voor de dagopvang. Maar zodra uw kind wél naar de bso gaat, moet u de toeslag voor de dagopvang stopzetten. Dat doet u met Mijn toeslagen of met de app Toeslagen.

    Vergeet niet ook de gegevens uit het nieuwe contract met de bso aan ons door te geven.

Geef de veranderingen aan ons door. Hoe? U kiest zelf wat u prettig vindt

Tip

Pak het opvangcontract erbij. Hierin staan de gegevens die u nodig hebt.

Tussenschoolse opvang (tso)

Het is wel goed om te weten dat u geen toeslag kunt krijgen voor opvang tussen de middag.

Hoe geef ik de wijziging door?

Gaat uw kind naar de bso? Kies dan bij 'Er verandert iets in de kinderopvang' voor 'Mijn kind gaat naar een nieuwe kinderopvang'.

Let op

Kies dit ook als uw kind op dezelfde locatie als de dagopvang naar de bso gaat. Want ook dan moet u nieuwe opvanggegevens invullen.

Wat verandert er verder?

Als uw kind naar de basisschool gaat, hebt u misschien minder opvanguren nodig. U hebt dan ook minder opvangkosten. Dat is fijn. Bent u benieuwd hoeveel toeslag u krijgt als uw kind naar de bso gaat? Maak een proefberekening en u weet het.

Moet ik nog meer doen?

Nee. Alleen als er iets verandert.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.