Proefberekening toeslagen

Wilt u weten hoeveel toeslag u kunt krijgen? Maak hier een proefberekening en u weet het.

Let op!

Wilt u een proefberekening voor zorgtoeslag 2024 maken? Wacht dan tot begin december. Dan zijn de bedragen voor 2024 verwerkt. U kunt wel de tabel met de bedragen per maand bekijken.

Let op!

Wilt u een proefberekening voor huurtoeslag 2024 maken? En hebt u meer vermogen dan € 36.952 (alleen) of € 73.904 (met partner)? Wacht dan tot begin december, want dan zijn de juiste vermogensgrenzen verwerkt. U kunt al wel de juiste vermogensgrenzen voor de huurtoeslag in 2024 bekijken.

 • Wanneer kan ik de proefberekening beter niet gebruiken?

  Kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget als u in het buitenland woont

  U kunt de proefberekening niet gebruiken als u in het buitenland woont en kindgebonden budget of kinderopvangtoeslag wilt berekenen. Dat komt doordat we geen rekening houden met de woonlandfactor en met buitenlandse toeslagen.

  Bijzonder vermogen

  De proefberekening houdt geen rekening met speciale schadevergoedingen, smartengeld en bijzondere uitkeringen. Hebt u bijzonder vermogen, gebruik het hulpmiddel dan niet om uw zorgtoeslag, huurtoeslag of kindgebonden budget te berekenen. Lees meer hierover bij:

  Bijzondere situaties huurtoeslag

  Gebruik de proefberekening ook niet als u huurtoeslag wilt berekenen in 1 van de volgende situaties (u kunt dan vaak meer toeslag krijgen dan het bedrag dat uit de proefberekening komt):

 • Ik wil nog een berekening maken voor 2020
  Dat kan. Ga daarvoor naar Proefberekening toeslagen 2020

Proefberekening toeslagen

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.