Uitleg inloggen op Mijn toeslagen

U kunt inloggen op Mijn toeslagen voor uzelf of voor iemand anders. Dat kan met DigiD of met European login. Bent u bewindvoerder? Of maatschappelijk of fiscaal dienstverlener? Dan kunt u inloggen met eHerkenning.

 • Inloggen voor uzelf

  DigiD

  Inloggen met DigiD kan op 2 manieren:

  1. Met de DigiD app
   De DigiD app is de makkelijkste manier om veilig in te loggen. U hoeft geen wachtwoord te onthouden. Alleen een pincode die u zelf kiest.
  2. Met uw gebruikersnaam, wachtwoord én sms-controle
   De sms-controle moet u eerst aanzetten. Kijk op digid.nl hoe u dat doet.

  European login

  U kunt ook inloggen met European login. Daarmee kunt u bij een overheidsorganisatie in een ander land binnen de Europese Economische Ruimte (EER) online zaken regelen.

  Voorbeeld

  U kunt via European login met het Belgische inlogmiddel Itsme inloggen bij de Sociale Verzekeringsbank of Dienst Toeslagen in Nederland.

 • Inloggen voor iemand anders

  DigiD

  Heeft iemand u gemachtigd om voor die persoon met DigiD in te loggen in Mijn toeslagen? Dan kunt u voor die persoon een toeslag aanvragen of een wijziging doorgeven.

  • Druk op de knop Inloggen op Mijn toeslagen.
  • Kies op het tabblad 'Voor iemand anders' voor 'Ik heb een geldige machtiging' en 'Inloggen met DigiD'.
  • Log in met uw eigen DigiD.
  • Kies de persoon voor wie u gemachtigd bent.

  Wilt u weten hoe machtigen werkt? Lees dan:

  eHerkenning

  Bent u bewindvoerder? Of maatschappelijk of fiscaal dienstverlener? Met eHerkenning kunt u eenvoudig en veilig inloggen bij Dienst Toeslagen. eHerkenning is vergelijkbaar met DigiD, maar dan voor ondernemingen en organisaties.

  • Bent u maatschappelijk of fiscaal dienstverlener? Dan kiest u voor de optie 'Ik heb een geldige machtiging' en 'Inloggen met eHerkenning' op het tabblad 'Voor iemand anders'.
  • Bent u bewindvoerder? Kies voor de optie 'Ik heb een geldige machtiging' en 'Inloggen met eHerkenning' op het tabblad 'Voor iemand anders'.
 • Inloggen als convenantpartij

  Bent u een convenantpartij van Dienst Toeslagen zoals het COA of Vluchtelingenwerk? Kies voor 'Inloggen met eHerkenning' op het tabblad 'Voor mijzelf'.

Problemen met inloggen?

Bekijk wat u kunt doen als u problemen hebt met inloggen op Mijn toeslagen.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.