Kan ik uitstel van betaling aanvragen voor mijn voorlopige aanslag?

Hebt u een voorlopige aanslag gekregen, en kunt u die niet op tijd betalen? Onderneem dan meteen actie. Lees wat u kunt doen.

Er zijn 2 verschillende voorlopige aanslagen die u van ons kunt krijgen. Controleer om welke aanslag het gaat. Kies de situatie die bij u past.

U hebt géén aangifte inkomstenbelasting gedaan, maar wel een voorlopige aanslag gekregen

Aan het begin van elk nieuw jaar krijgt u een voorlopige aanslag van ons als u moet betalen. In januari 2023 krijgt u dan een voorlopige aanslag over het jaar 2023. Deze voorlopige aanslag kunt u in maandelijkse termijnen betalen.

Kunt u deze aanslag niet in maandelijkse termijnen betalen? Kijk dan of uw gegevens nog kloppen en of deze aanslag niet te hoog is. U kunt dit bekijken en deze aanslag eventueel wijzigen in Mijn Belastingdienst.

Is de aanslag juist, dan kunt u hiervoor uitstel van betaling vragen. Dat doet u bij: Ik kan mijn belasting niet op tijd betalen - kan ik uitstel of een betalingsregeling krijgen?

U hebt aangifte inkomstenbelasting gedaan en daarna een voorlopige aanslag gekregen

Hebt u bijvoorbeeld aangifte gedaan over 2021, dan kan het zijn dat u ná uw aangifte een voorlopige aanslag krijgt. U kunt voor deze voorlopige aanslag uitstel van betaling aanvragen. Dat doet u bij: Ik kan mijn belasting niet op tijd betalen - kan ik uitstel of een betalingsregeling krijgen?

Wilt u meer weten over de voorlopige aanslag? Kijk dan op Wat is een voorlopige aanslag?

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.