DMS en AGS - hoe werkt het?

AGS is het aangiftesysteem van de Douane. Het gaat vervangen worden door het Douaneaangiften Management Systeem (DMS).

Inzenden van bescheiden bij invoer- en uitvoeraangiften - AGS

De Douane wil uw AGS-aangiften zo snel en effectief mogelijk verwerken. Stuur daarom de bescheiden die bij uw AGS-aangifte horen per e-mail naar ons toe. Lees wat u moet doen om risico's te beperken bij het digitaal aanleveren van bescheiden. En u hoe u onze e-mailpostbus op de juiste wijze gebruikt.

Lees verder over...

Inzenden van bescheiden bij invoer- en uitvoeraangiften - DMS

De Douane wil uw DMS-aangiften zo snel en effectief mogelijk verwerken. Stuur daarom de bescheiden die bij uw DMS-aangiften horen per e-mail naar ons toe. Lees wat u moet doen om risico's te beperken bij het digitaal aanleveren van bescheiden. En u hoe u onze e-mailpostbus op de juiste wijze gebruikt.

Lees verder over...

Inzenden van bescheiden bij aanbrengberichten en aanvullende aangiften - DMS-IIAA

De Douane wil uw aanbrengberichten en aanvullende aangiften zo snel en effectief mogelijk verwerken. Stuur daarom de bescheiden die bij uw DMS-aangiften horen, per e-mail naar ons toe. Lees wat u moet doen om risico's te beperken bij het digitaal aanleveren van bescheiden. En u hoe u onze e-mailpostbus op de juiste wijze gebruikt.

Lees verder over...

Rollen in de aangifte

Bij het doen van een douaneaangifte kunnen meerdere partijen betrokken zijn. Om dit op de juiste wijze op te geven is het van belang te weten in welke hoedanigheid de aangifte wordt gedaan: geen vertegenwoordiging, directe vertegenwoordiging en indirecte vertegenwoordiging. Op deze pagina leest u de overeenkomsten en de verschillen.

Lees verder over...

Overzicht Gedane Aangiften (OGA)

Doet u invoeraangiften met AGS (Aangiftesysteem)? Dan kunt u nu de Overzichten Gedane Aangifte (OGA) opvragen.

Lees verder over...

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.