Aangifte levering accijnsgoederen aan particulieren uit ander EU-land

Bent u ondernemer in een ander EU-land dan Nederland? En levert u accijnsgoederen aan particulieren in Nederland en betaalt u de vervoerskosten? Dan moet u in Nederland aangifte doen van accijns. Dat kunt u zelf doen of u machtigt een fiscaal vertegenwoordiger om de aangifte voor u te doen.

Zelf aangifte doen

Doet u zelf aangifte van accijns in Nederland? Dan meldt u zich bij de Centrale Unit Accijns (CUA) via cua@douane.nl. De CUA neemt contact met u op en spreekt met u af hoe u aangifte moet doen.

Aangifte door een fiscaal vertegenwoordiger

Als een fiscaal vertegenwoordiger namens u aangifte doet, moet u deze persoon machtigen.

Fiscaal vertegenwoordigers moeten ook een 'Vergunning fiscaal vertegenwoordiger verkoper op afstand' hebben. Deze vergunning kunnen zij aanvragen met het formulier Aanvraag vergunning fiscaal vertegenwoordiger accijns van verkoper op afstand.

Aangifte doen voor een leverancier in een ander EU-land

Doet u aangifte van accijns voor een leverancier die gevestigd is in een ander EU-land dan Nederland? En levert de leverancier accijnsgoederen in Nederland aan particulieren en betaalt de leverancier de vervoerskosten? Dan moet u een 'Vergunning fiscaal vertegenwoordiger verkoper op afstand' hebben.

U kunt deze vergunning alleen aanvragen als de leverancier u schriftelijk heeft gemachtigd om de accijnsaangifte te doen. Meer informatie vindt u in het Handboek Accijns in hoofdstuk 30.40.00.

U vraagt de vergunning aan met het formulier Aanvraag Vergunning fiscaal vertegenwoordiger accijns van verkoper op afstand.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.