Binnenbrengen

Hier vindt u de Douane-informatie, zoals algemene regels en formulieren en toelichtingen, die van toepassing is op het binnenbrengen van goederen in de Unie.

Binnenbrengen van goederen

De Douane controleert en bevordert de veiligheid van goederenverkeer dat over de buitengrenzen van de Europese Unie gaat. Want wij moeten voorkomen dat gevaarlijke goederen Nederland binnenkomen (of via Nederland de Unie binnenkomen).

Lees verder over...

ICS2: nieuw proces binnenbrengen van goederen

Importeert u goederen van buiten de EU naar de Europese Douane Unie? Het proces Binnenbrengen verandert. Op uiterlijk 1 oktober 2023 doet u uw aangifte van binnenbrengen van luchtvracht volgens het Import Control System 2 (ICS2). En op uiterlijk 1 september 2024 ook uw aangifte van het binnenbrengen van goederen via zee.

Lees verder over...

Handboek Douane - regels bij binnenbrengen

Alle regels die voor u gelden als u goederen van buiten de Unie wilt binnenbrengen in de Unie, vindt u ook in het Handboek Douane en het Handboek VGEM (Veiligheid, Gezondheid, Economie en Milieu).

Lees verder over...

Binnenbrengen: formulieren, toelichtingen en brochures

Voor Binnenbrengen in de Unie gelden verschillende regels. We hebben de formulieren en toelichtingen die u daarbij nodig hebt, op een rij gezet.

Lees verder over...

Binnenbrengen – regels tot en met 30 april 2016

Dit zijn de belangrijkste onderwerpen uit het Handboek Douane voor het onderdeel Binnenbrengen. U kunt hier terugzoeken hoe zaken tot en met 30 april 2016 waren geregeld

Lees verder over...

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.