Vervoer

Hier vindt u de Douane-informatie, zoals algemene regels en formulieren en toelichtingen, die van toepassing is op het vervoer van goederen binnen de Unie.

Vervoer van goederen

Wilt u goederen uit een land buiten de Unie vervoeren binnen de Unie? Dat mag onder toezicht van de Douane via de regeling voor douanevervoer. Soms moet u de regeling ook gebruiken voor goederen die zich al in het vrije verkeer van de Unie bevinden.

Lees verder over...

NCTS wordt vervangen door DVA

Vanaf 2 december 2024 verandert er iets in het proces douanevervoer. Vanaf dan gebruikt u niet meer NCTS maar DVA: Douane Vervoer Applicatie.

Lees verder over...

Handboek Douane - regels bij vervoer

Alle regels die voor u gelden als u goederen van buiten de Unie wilt vervoeren, vindt u ook in het Handboek Douane en het Handboek VGEM (Veiligheid, Gezondheid, Economie en Milieu).

Lees verder over...

Douanevervoer: formulieren, toelichtingen en brochures

Voor Douanevervoer in de Unie gelden verschillende regels. We hebben de formulieren en toelichtingen die u daarbij nodig hebt op een rij gezet.

Lees verder over...

Verzegeling van een bijzonder model

Met de 'Vergunning voor het gebruik van een verzegeling van een bijzonder model' kunt u verzegelingen van een bijzonder model gebruiken die afwijken van de reguliere verzegelingen die de douaneautoriteiten gebruiken.

Lees verder over...

Vervoer - regels tot en met 30 april 2016

Voor de invoering van het Douanewetboek van de Unie op 1 mei 2016 golden er andere regels bij het vervoer van goederen.

Lees verder over...

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.