Vervoer

Hier vindt u de Douane-informatie, zoals algemene regels en formulieren en toelichtingen, die van toepassing is op het vervoer van goederen binnen de Unie.

Vervoer van goederen

Wilt u goederen uit een land buiten de Unie vervoeren binnen de Unie? Dat mag onder toezicht van de Douane via de regeling voor douanevervoer. Soms moet u de regeling ook gebruiken voor goederen die zich al in het vrije verkeer van de Unie bevinden.

Lees verder over...

NCTS wordt vervangen door DVA

Vanaf 29 oktober 2024 verandert er iets in het proces douanevervoer. Vanaf dan gebruikt u niet meer NCTS maar DVA: Douane Vervoer Applicatie.

Lees verder over...

Handboek Douane - regels bij vervoer

Alle regels die voor u gelden als u goederen van buiten de Unie wilt vervoeren, vindt u ook in het Handboek Douane en het Handboek VGEM (Veiligheid, Gezondheid, Economie en Milieu).

Lees verder over...

Douanevervoer: formulieren, toelichtingen en brochures

Voor Douanevervoer in de Unie gelden verschillende regels. We hebben de formulieren en toelichtingen die u daarbij nodig hebt op een rij gezet.

Lees verder over...

Verzegeling van een bijzonder model

Met de 'Vergunning voor het gebruik van een verzegeling van een bijzonder model' kunt u verzegelingen van een bijzonder model gebruiken die afwijken van de reguliere verzegelingen die de douaneautoriteiten gebruiken.

Lees verder over...

Vervoer - regels tot en met 30 april 2016

Voor de invoering van het Douanewetboek van de Unie op 1 mei 2016 golden er andere regels bij het vervoer van goederen.

Lees verder over...

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.