DigiD

Inloggen op Mijn Belastingdienst is eenvoudig en veilig. Het kan op verschillende manieren, zoals met de DigiD app en met uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord. Vanaf 1 oktober 2022 hebt u een extra sms-controle nodig om in te loggen. Lees meer.

Hoe logt u in met DigiD?

Dat kan op 3 manieren:

  1. Met de DigiD-app
    Dat is de makkelijkste manier om veilig in te loggen. U hoeft geen wachtwoord te onthouden. Alleen een pincode die u zelf kiest.
  2. Met uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord
  3. Met uw identiteitskaart
    U logt in met een persoonlijke pincode, de DigiD app en uw identiteitsbewijs. Dit is alleen mogelijk met een identiteitskaart die afgegeven is na 13 maart 2021.

Vanaf 1 oktober 2022 kunt u niet meer inloggen met alléén uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord

Er is dan een extra sms-controle nodig. U logt nog steeds in met uw DigiD inloggevens, alleen daarna krijgt u nog een sms-bericht op uw telefoon. U moet eerst de sms-controle activeren voordat u het kunt gebruiken. Kijk op digid.nl hoe u dat doet.

Nog geen DigiD?

Vraag hem dan aan via DigiD aanvragen. Na 5 dagen hebt u ‘m in huis.

Woont u buiten Nederland en hebt u de Nederlandse nationaliteit? Dan kunt u een DigiD aanvragen als u voldoet aan een aantal voorwaarden.

Bent u buitenlands belastingplichtige? Dan kunt u geen DigiD aanvragen of gebruiken. Want dan doet u aangifte met de 'aangifte voor buitenlandse belastingplichtigen'. En daarvoor logt u in met een gebruikersnaam en wachtwoord.

Uw DigiD is strikt persoonlijk

Kennen andere personen uw DigiD? Vraag dan een nieuwe DigiD aan. Daarmee voorkomt u dat ongewild iemand anders uw belastinggegevens kan inzien.

Hebt u een DigiD-machtiging aangevraagd, zodat iemand anders uw aangifte inkomstenbelasting kan doen? Trek dan na de aangifte deze machtiging weer in.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.