Machtiging registreren voor uw intermediair

Wij kunnen uw belastingadviseur of boekhouder (hierna: uw intermediair) gegevens van u sturen. Wij doen dat alleen als u daar toestemming voor geeft. Na uw toestemming heeft uw intermediair een geregistreerde, actieve machtiging.

Het gaat om:

  • gegevens van de aanslagen, kennisgevingen en beschikkingen inkomstenbelasting en, voor ondernemers, gegevens van de aanslagen, kennisgevingen en beschikkingen btw en vennootschapsbelasting (Serviceberichten Aanslag)
  • gegevens waarmee wij de hoogte van toeslagen berekenen (Serviceberichten toeslagen)
  • gegevens van de vooraf ingevulde aangifte, zoals uw loon, de WOZ-waarde van uw huis, uw hypotheek en banksaldi die wij krijgen van werkgevers, gemeenten en banken
  • factuurspecificaties van de motorrijtuigenbelasting voor deelnemers aan de grootwagenparkhouder-regeling (GWH-regeling)

Waarom is een geregistreerde, actieve machtiging nodig?

U hebt uw intermediair gemachtigd om aangifte voor u te doen. Of misschien om uw toeslagen te regelen of om de administratie voor de motorrijtuigenbelasting te doen. Uw intermediair heeft daarvoor uw gegevens van ons nodig. Daarom heeft uw intermediair een registratie van een machtiging aangevraagd om Serviceberichten Aanslag of Serviceberichten toeslagen te krijgen. Of om gegevens te krijgen van de vooraf ingevulde aangifte of factuurspecificaties voor de GWH-regeling. Pas als de machtiging geregistreerd en actief is, sturen wij uw gegevens naar uw intermediair.

Uw machtigingen inzien als particulier of ondernemer

Uw machtigingen zijn geregistreerd op uw burgerservicenummer (bsn) en op het KVK-nummer van uw intermediair. Om uw machtigingen te kunnen inzien, logt u in met DigiD bij Logius via Machtigingenregister Digipoort.

De machtigingen van een organisatie inzien

Uw machtigingen zijn geregistreerd op uw RSIN en op het KVK-nummer van uw intermediair. Om uw machtigingen te kunnen inzien, logt u in met eHerkenning bij Logius via Machtigingenregister Digipoort.

Als uw machtigingen geregistreerd zijn op het fiscaal nummer van uw organisatie (bijvoorbeeld een omzetbelastingnummer van een fiscale eenheid) of het KVK-nummer van uw organisatie, kunt u de machtigingen nog niet inzien.

Ik ben particulier en ik kreeg een brief over:

Ik ben ondernemer en ik kreeg een brief over:

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.