Een intermediair helpt u met toeslagen

Laat u uw toeslagen regelen door een fiscaal intermediair, bijvoorbeeld uw belastingadviseur? Dan kan deze intermediair digitaal gegevens krijgen over uw toeslagen: de Serviceberichten toeslagen. Hierin staat hoeveel toeslag u krijgt en met welke gegevens we de toeslag hebben berekend. Uw intermediair krijgt deze gegevens alleen als u daarvoor toestemming geeft.

Hoe geef ik toestemming?

Uw intermediair vraagt de Serviceberichten toeslagen aan en laat u dat weten. Na zijn aanvraag sturen we u een registratiebrief met een formulier. In de brief staat voor welk jaar uw intermediair de gegevens wil krijgen. Geeft u hiervoor toestemming? Stuur dan het formulier binnen 12 weken naar uw intermediair. Wilt u niet dat uw intermediair uw gegevens krijgt? Dan hoeft u niets te doen.

Toestemming geldt voor 1 jaar

U geeft per jaar toestemming voor het versturen van de gegevens van al uw toeslagen. Voor ieder jaar dat uw intermediair uw gegevens wil ontvangen, krijgt u een aparte brief.

Doorlopende machtiging

U kunt een doorlopende machtiging toeslagen laten registreren. Dit gaat als volgt:

  • Uw intermediair stuurt met zijn software een aanvraag in voor de registratie van uw doorlopende machtiging.
  • Wij sturen u een registratiebrief met een formulier over de aanvraag van uw intermediair. Hierin vragen wij u toestemming voor het registreren van uw doorlopende machtiging, zodat uw intermediair uw gegevens kan krijgen. Deze machtiging kunt u op elk moment weer opzeggen.

Bent u akkoord? Stuur dan het formulier op naar uw intermediair. Met de activeringscode op het formulier kan uw intermediair de machtigingsregistratie actief maken. Bent u niet akkoord? Dan hoeft u niets te doen.

De doorlopende machtiging bespaart u en uw intermediair jaarlijkse brieven. Meer informatie ziet u op 'Doorlopende machtiging toeslagen'.

Uw machtigingen inzien als particulier

Uw machtigingen zijn geregistreerd op uw burgerservicenummer (bsn) en op het KVK-nummer van uw intermediair. Om uw machtigingen te kunnen inzien, logt u met DigiD in bij Logius via Machtigingenregister Digipoort.

Registratie intrekken

U kunt de registratie van uw (doorlopende) machtiging op elk moment intrekken. Bijvoorbeeld als u overstapt naar een andere intermediair. Hiervoor logt u in met uw DigiD bij Logius via Machtigingenregister Digipoort.

Ook kunt u hiervoor het formulier ‘Afwijzen/intrekken machtigingsregistratie’ van Logius gebruiken of (een kopie) van de registratiebrief die u van ons kreeg naar Logius sturen.

Let op!

Elke registratie moet apart ingetrokken worden. Soms moet u dus opdracht geven om zowel de doorlopende machtiging toeslagen als de machtigingen voor Servicebericht toeslagen 2024 (en eventueel eerdere jaren) in te trekken.

Ik verander van intermediair

Wilt u dat uw oude intermediair geen gegevens meer krijgt? Trek dan uw toestemming in (voor alle jaren). Voor de toestemming aan uw nieuwe intermediair krijgt u van ons een nieuwe registratiebrief.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.