Aangifte bzm doen

U moet aangifte bzm doen (belasting zware motorrijtuigen) voordat u met uw vrachtauto(combinatie) of vrachtauto(combinatie) op de autosnelweg gaat rijden. U kunt aangifte doen op de volgende 3 manieren:

  • via internet met account
  • via internet zonder account
  • bij een aangiftepunt

Aangifte via internet met account

Als u regelmatig aangifte bzm moet doen, is aangifte via internet een goed idee. U sluit dan eerst een overeenkomst met ons af. Daarin staat dat wij het bedrag van de bzm na afloop van de maand automatisch van uw rekening mogen afschrijven en dat u zorgt voor voldoende saldo op uw rekening. Wilt u aangifte doen via internet met een account? Gebruik dan het formulier Verzoek belasting zware motorrijtuigen internetaangifteovereenkomst. Als wij uw verzoek hebben verwerkt, sturen wij u een euroklantnummer (dit is uw gebruikersnaam) en een wachtwoord. Daarmee kunt u zich aanmelden op het Eurovignet Portaal en daar aangifte bzm doen.

Aangifte via internet zonder account

Hebt u geen internet-aangifteovereenkomst en wilt u dit ook niet? Dan kunt u aangifte doen via Eurovignet Boeking.

Aangifte bij een aangiftepunt

Wilt u geen aangifte doen via internet? Dan kunt u aangifte doen bij een aangiftepunt. Deze aangiftepunten zijn vaak tankstations langs de snelweg. U betaalt daar de bzm direct. U krijgt een kassabon waarop de aangiftegegevens staan.

Betaling per tijdvak

U betaalt bzm per tijdvak. U kunt kiezen voor een tijdvak van een dag, een week, een maand of een jaar. Een combinatie van deze tijdvakken is ook mogelijk. Een tijdvak kan ingaan op elke willekeurige dag.

Verdragslanden en bzm

Als u bzm hebt betaald in Nederland, mag u ook gebruikmaken van autosnelwegen in Denemarken, Luxemburg en Zweden. Hebt u bzm betaald in Denemarken, Luxemburg of Zweden? Dan mag u ook op autosnelwegen in Nederland rijden.

Zie ook

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.