Check of u inkomstenbelasting terugkrijgt

Veel mensen hoeven geen aangifte te doen voor de inkomstenbelasting of inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet. Als u wel aangifte moet doen, krijgt u hierover van ons een brief (aangiftebrief).

Hebt u geen aangiftebrief gekregen? Dan kunt u mogelijk toch belasting terugkrijgen. U komt daarachter door de aangifte in te vullen. U ziet dan of uw geld terugkrijgt.

De aangifte invullen is niet hetzelfde als aangifte doen. Zolang u de gegevens niet verstuurt, hebt u nog geen aangifte gedaan.

Wanneer belasting terugvragen?

Over uw loon of uitkering wordt belasting ingehouden. Afhankelijk van uw persoonlijke omstandigheden kunt u mogelijk een deel van die belasting terugkrijgen. Bijvoorbeeld als u kinderen hebt, studeert, of niet het hele jaar hebt gewerkt. Of als u maar een deel van het jaar in Nederland woonde en u loon of een uitkering kreeg. Er zijn nog meer situaties waarin u belasting kunt terugvragen.

Vul de aangifte in en check of u belasting terugkrijgt

De snelste manier om te zien of u belasting terugkrijgt, is door de aangifte in te vullen.

U kunt de gegevens gebruiken die wij daarin vooraf invullen. Controleer alle gegevens en verbeter ze als dat nodig is. Vul uw aangifte verder helemaal in en u ziet meteen wat u terugkrijgt.

Wanneer moet ik de aangifte insturen?

Of u de aangifte moet insturen, hangt af van het bedrag dat u terugkrijgt. Check of u de aangifte moet insturen.

Let op!

Denkt u dat u over het huidige jaar belasting terugkrijgt? Dan kunt u een voorlopige aanslag aanvragen.

Hebt u de aangifte ingevuld en blijkt dat u belasting moet betalen? Ook dan kunt u uw aangifte direct versturen. Kijk dan voor meer informatie bij Check of u belasting moet betalen.

Rekeningnummer doorgeven of wijzigen

Krijgt u geld terug van ons? Wij betalen bedragen uit op het rekeningnummer dat u aan ons doorgeeft. U kunt op verschillende manieren een rekeningnummer doorgeven of wijzigen.

Tot wanneer terugvragen?

U kunt tot 5 jaar na afloop van een jaar aangifte doen, en zo belasting terugvragen.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.