Aanvraag Vrijstelling van loonbelasting/premie volksverzekeringen (loonheffing)

Woont u in een ander land dan Nederland, maar hebt u wel inkomsten uit Nederland? En houdt uw werkgever, pensioenfonds of uitkeringsinstantie in Nederland daarover loonbelasting/premie volksverzekeringen (loonheffing) in? Om te voorkomen dat u over uw inkomsten in 2 landen belasting en/of premie moet betalen, heeft Nederland met een aantal landen belastingverdragen gesloten. Met het formulier 'Aanvraag Vrijstelling van loonbelasting/premie volksverzekeringen' vraagt u ons toestemming om geen loonbelasting/premie volksverzekeringen (loonheffing) meer in te laten houden. Op basis van het belastingverdrag tussen Nederland en uw woonland beoordelen wij of u vrijstelling krijgt.

Wij kunnen uw aanvraag alleen behandelen als u een BSN hebt. Ook moet u aantonen dat u fiscaal inwoner bent van uw woonland. Daarvoor kunt u het formulier 'Verklaring belastingplicht woonland' gebruiken.

Lees ook de toelichting 'Aanvraag vrijstelling van loonbelasting/premie volksverzekeringen'. Daarin vindt u meer informatie en een overzicht van de stukken die u met uw aanvraag moet meesturen.

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Lukt het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.