Aanvraag Vrijstelling van loonheffing

Downloaden

Het PDF-bestand kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden bij Adobe. De Belastingdienst is niet verantwoordelijk voor installatie en gebruik van de reader.

Woont u niet in Nederland, maar hebt u wel inkomsten uit Nederland? Dan kan het zijn dat u zowel in uw woonland als in Nederland belasting moet betalen over deze inkomsten. Om te voorkomen dat u in 2 landen hierover belasting moet betalen, heeft Nederland met een aantal landen belastingverdragen gesloten. Woont u in een land waarmee Nederland een belastingverdrag heeft, dan hoeft u over bepaalde inkomsten geen belasting te betalen. Met het formulier 'Aanvraag vrijstelling van loonheffing' kunt u hierom vragen.

Let op!

Stuur met het formulier ‘Aanvraag Vrijstelling van loonheffing’ altijd de ‘Verklaring belastingplicht woonland’ mee.

In de toelichting 'Aanvraag vrijstelling van loonheffing' vindt u meer informatie over een aantal vragen.

Met de 'Verklaring belastingplicht woonland' kunt u bewijzen dat u een fiscaal inwoner bent van uw woonland. Dat is een voorwaarde om vrijgesteld te worden van loonheffing in Nederland.

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Lukt het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.