Wanneer krijg ik mijn toeslag uitbetaald?

Meestal krijgt u de eerste uitbetaling rond de 20e van de maand ná de maand van uw aanvraag of wijziging.

Maar soms kan het wat langer duren. Bijvoorbeeld als we nog vragen hebben over uw aanvraag. In dat geval krijgt u altijd een brief van ons.

Krijgt u nog toeslag voor eerder dit jaar?

Vraagt u bijvoorbeeld pas later in het jaar toeslag aan waardoor u nog toeslag krijgt voor de afgelopen maanden? Deze toeslag ontvangt u dan in 1 keer op uw rekening, samen met de 1e maandelijkse uitbetaling van uw toeslag.

Krijgt u nog toeslag voor vorig jaar?

Hebt u vóór 1 mei uw toeslag voor vorig jaar aangevraagd? Als wij uw aanvraag hebben verwerkt, staat er een ‘voorschotbeschikking’ in Mijn toeslagen onder 'Mijn beschikkingen'. Daarop staat hoeveel toeslag u krijgt. Binnen 1 week nadat de beschikking in Mijn toeslagen staat, krijgt u het bedrag in 1 keer op uw rekening.

Maar als u ná 1 mei toeslag voor vorig jaar aanvraagt, dan moet u op de definitieve berekening wachten. Binnen 1 week nadat de definitieve berekening in Mijn toeslagen staat, krijgt u het bedrag in 1 keer op uw rekening.

Ik heb geen toeslag ontvangen

Kijk eerst in Mijn toeslagen wat er aan de hand is:

  • Kijk of u wel recht hebt op een toeslag. Op de homepage ziet u uw toeslagenoverzicht. Als u recht hebt op een toeslag, ziet u daarin een jaarbedrag staan bij de betreffende toeslag.
  • Op het tabblad 'Uitbetaald' ziet u per toeslag een tabel met de bedragen per maand.
  • In de tabel ziet u onder 'Rekening' op welk rekeningnummer de toeslag is uitbetaald.

Staat er wel een jaarbedrag in uw toeslagenoverzicht op de homepage, maar staan er geen maandbedragen onder 'Uitbetaald'? Bel dan de BelastingTelefoon. Als u uw toeslag net hebt aangevraagd, hoeft u niet te bellen. Als wij uw aanvraag hebben verwerkt, krijgt u een beschikking. Deze ziet u in Mijn toeslagen bij 'Mijn beschikkingen'. Daarna ontvangt u de 1e uitbetaling. 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.