Kinderopvangtoeslag als uw kind naar een buitenlandse opvang gaat

U kunt ook toeslag krijgen voor goedgekeurde opvang in het buitenland.

Check het register buitenlandse kinderopvang

De opvang moet zijn ingeschreven in het Register buitenlandse kinderopvang. Dit geldt voor opvang bij gastouders en opvang in een kindercentrum. Bij een kindercentrum moet ook de soort opvang geregistreerd staan: dagopvang of buitenschoolse opvang. Staat uw opvang niet geregistreerd of staat de soort opvang er niet bij? Dan moet u de opvang eerst laten inschrijven.

Tip

Kijk in het register tot wanneer uw kinderopvang is ingeschreven. Stopt de inschrijving binnen 6 maanden? Laat de opvang dan opnieuw inschrijven. Voor de periode dat uw opvang niet is ingeschreven, kunt u geen kinderopvangtoeslag krijgen. Vraag de inschrijving dus op tijd aan.

Ik wil mijn opvang inschrijven

Is uw kinderopvang niet ingeschreven? Dan moet u de opvang eerst laten inschrijven bij Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). U schrijft het kindercentrum (dagopvang of buitenschoolse opvang) of de gastouder in met het formulier van DUO op de website van de Rijksoverheid.

Let op!

Meld uw kinderopvang op tijd aan. De inschrijving bij DUO kan tot 10 weken duren. U kunt pas kinderopvangtoeslag aanvragen als u een geldig registratienummer hebt gekregen.

Ook uw kinderopvangtoeslag moet u op tijd aanvragen. Lees meer hierover bij Tot wanneer kan ik toeslag aanvragen?

Registratienummer en andere opvanggegevens

In uw aanvraag voor de kinderopvangtoeslag vult u het registratienummer van de buitenlandse opvang in. U vult ook de andere gegevens in die u met de opvang afspreekt, zoals het uurtarief en het aantal opvanguren.

Let op!

Gaat uw kind naar een kinderopvang in Belgiƫ? Dan krijgt u geen uurtarief, maar een tarief per dag of dagdeel. U moet dan zelf het uurtarief uitrekenen. Deel hiervoor de kosten per dag of dagdeel door het aantal uren opvang per dag.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.