Ik wil de kinderopvangtoeslag aan mijn kinderopvang laten uitbetalen

Als u kinderopvangtoeslag krijgt, kunt u de toeslag aan het kindercentrum of het gastouderbureau laten uitbetalen. Hieronder leest u hoe u dat regelt.

Check eerst bij uw opvang of het kan

Vraag uw kinderopvang of het mogelijk is dat u de kinderopvangtoeslag aan hen laat uitbetalen. Dat kan alleen als de organisatie een overeenkomst met ons heeft.

U kunt niet aan de opvang laten uitbetalen als u gebruikmaakt van verschillende opvangorganisaties. Of als het gaat om opvang in het buitenland.

Geef de wijziging aan ons door

Hebt u met uw opvangorganisatie afgesproken dat u de kinderopvangtoeslag aan hen laat uitbetalen? Dan kunt u deze wijziging doorgeven met Mijn toeslagen.

Krijgt u nog geen kinderopvangtoeslag? Vraag die dan eerst aan. Pas daarna kunt u aan ons doorgeven dat u aan de opvang wilt laten uitbetalen.

Verandert er iets of maakt u geen gebruik meer van kinderopvang?

Geef dit dan zélf zo snel mogelijk aan ons door met Mijn toeslagen. Want u blijft er verantwoordelijk voor dat de gegevens voor uw kinderopvangtoeslag juist zijn. Blijkt bij de definitieve berekening dat we te veel hebben uitbetaald of dat u geen recht hebt op toeslag? Dan moet u het bedrag zelf terugbetalen.

Na uw wijziging passen we het bedrag aan dat we aan de opvang uitbetalen. Of we stoppen de rechtstreekse uitbetaling aan de kinderopvang. Dat doen we als:

  • dagopvang verandert in naschoolse opvang
  • de opvang bij een kinderopvang stopt
  • de opvang bij een andere kinderopvang begint
  • de kinderopvang stopt

In Mijn toeslagen kunt u controleren of de rechtstreekse uitbetaling na een wijziging is gestopt. Kijk bij 'Meldingen'. Is de melding 'Verzoek stoppen uitbetaling kinderopvangtoeslag aan kinderopvang' verwerkt? Dan is de rechtstreekse uitbetaling gestopt. Wilt u weer rechtstreeks aan de kinderopvang laten uitbetalen? Geef dit dan door.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.