Ik verhuis naar het buitenland. Wat geef ik door voor mijn toeslagen?

Dat hangt af van uw situatie. Misschien moet u uw toeslag stopzetten. Maar soms kunt u in het buitenland ook toeslag krijgen.

U hoeft uw nieuwe adres niet aan ons door te geven. Geef uw nieuwe adres vóór uw vertrek door aan uw gemeente. Uw gemeente geeft uw nieuwe adres daarna aan ons door.

Ik krijg huurtoeslag

Als u in het buitenland woont, dan hebt u geen recht meer op huurtoeslag. Zet uw toeslag daarom stop met Mijn toeslagen.

Ik krijg kinderopvangtoeslag

U kunt soms ook kinderopvangtoeslag krijgen als u in het buitenland woont. Kijk of u nog recht hebt op de toeslag als u in het buitenland woont.

Houdt u recht op kinderopvangtoeslag? Geef dan de veranderingen in de opvang aan ons door. Dit doet u met Mijn toeslagen of de app Kinderopvangtoeslag.

Hebt u geen recht meer op kinderopvangtoeslag? Zet uw toeslag dan stop met Mijn toeslagen.

Ik krijg zorgtoeslag

U kunt soms ook zorgtoeslag krijgen als in het buitenland woont. Bijvoorbeeld als u uw Nederlandse zorgverzekering houdt. Kijk of u nog recht hebt op de toeslag als u in het buitenland woont.

Houdt u recht op zorgtoeslag? Bijvoorbeeld omdat u inkomen of pensioen uit Nederland krijgt? En bent u aangemeld bij het CAK? Dan krijgen wij dit door van het CAK.

Hebt u geen recht meer op zorgtoeslag? Zet uw zorgtoeslag dan stop met Mijn toeslagen.

Ik krijg kindgebonden budget

Als u in het buitenland woont, dan kunt u alleen kindgebonden budget krijgen als u kinderbijslag van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) krijgt.

Vraag bij de SVB of u nog kinderbijslag kunt krijgen. Kan dat niet? Bel dan de BelastingTelefoon om de betaling van uw kindgebonden budget stop te zetten. U kunt dit niet met Mijn toeslagen doen.

Moet u uw toeslag stopzetten?

Doe dit dan op tijd. Zo zorgt u ervoor dat u later geen toeslag hoeft terug te betalen.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.