E-commerce: btw melden via het éénloketsysteem

Bent u een Nederlandse ondernemer en levert u goederen in andere EU-landen aan klanten die geen btw-aangifte doen? Dan moet u de btw meestal aangeven in het EU-land waar u levert.

Levert u diensten aan particulieren in andere EU-landen en moet u daar de btw betalen? Dan kunt u die btw ook op een vereenvoudigde manier aangeven.

Ik lever goederen binnen de EU

Verkoopt u goederen in de EU aan klanten die geen btw-aangifte doen? Dan moet u die btw meestal aangeven in het EU-land waar de goederen heen gaan. Dat kan ook op een vereenvoudigde manier. Centraal. Met de 'Unieregeling' in het éénloketsysteem. U leest er meer over bij Afstandsverkopen, zoals e-commerce, binnen de EU.

Ik lever goederen van buiten de EU

Verkoopt u goederen van buiten de EU aan klanten die geen btw-aangifte doen? Dan moet u die btw meestal aangeven in het EU-land waar de goederen heen gaan. Dat kan ook op een vereenvoudigde manier. Centraal. Met de 'Invoerregeling' in het éénloketsysteem. U leest er meer over bij Afstandsverkopen, zoals e-commerce, van buiten de EU.

Ik lever diensten aan particulieren

Levert u diensten aan particulieren en moet u daarvoor btw betalen in een ander EU-land? Dan kunt u de btw op een vereenvoudigde manier aangeven. Centraal. Met de Unieregeling via het éénloketsysteem. U leest er meer over bij Ik lever diensten aan particulieren.

Ik ben tussenpersoon

Ondernemers van buiten de EU hebben voor de 'Invoerregeling' een tussenpersoon nodig. Bijvoorbeeld een in Nederland gevestigde belastingadviseur.

Ik heb een digitaal platform of ik handel via een digitaal platform

Veel ondernemers verkopen via platforms goederen aan particulieren in EU-landen. Denk bijvoorbeeld aan websites (of een andere elektronische interface) waarop producten van verschillende ondernemers worden verkocht. Kijk hoe het zit.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.